Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И най-малките бургазлии яхнаха колелата на път към градините

В детска градина "Раковина" в Бургас вече са монтирани две велостоянки. Там колелата на децата, които предпочитат този вид транспорт ще могат да останат през целия ден. Съоръженията разполагат с по 8 места. Монтирането им е част от инициативата на Община Бургас "И най-малките на колела". Идеята е в бъдеще при всички детски градини, училища и университети в Бургас да бъдат поставени велостоянки. По този начин ще се насърчи използването на велосипеда като алтернативен, удобен и здравословен начин на придвижване. Така ще се щади околната среда от замърсяване с вредни емисии.

Освен в "Раковина", други две велостоянки вече са монтирани и пред  СОУ "Св. св. Кирил и Методий".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Воден режим за десет села в Карнобатско

Воден режим има в десет села в община Карнобат, Ограничението е в сила за ЕкзаргАнтимово, Сърнево, Черково, Раклица, Смолник, Драганци, Венец, Житосвят, Железник. От днес кметът издава заповед и за Хаджиите.  Въвежда се режим за използването на питейна вода за промишлени нужди и поливни цели. Ограничения за ползването на питейна вода..

публикувано на 23.07.24 в 14:39

Спират водата в част от Карнобат днес

Заради авария ще бъде спряна водата от 13:30 ч. до 18:30 ч. в част от Карнобат. Това съобщават от ВиК - Бургас. Ще се извършват строително –монтажни дейности в района на ул. "Карнобатска комуна" и района около нея. Водата ще бъде спряна утре и в село Искра от 8.00 ч. до 17.00 ч. заради авариен ремонт. 

публикувано на 23.07.24 в 12:48
Община Сунгурларе

Ограничения за ползването на питейна вода за поливане

Кметът на Сунгуларе  издаде заповед за ограничения за ползване на питейната вода за поливни цели в четири населени места.  От вчера в селата Бероново, Вълчин, Костен и Пчелин има воден режим в интервала 19 - 7ч.  сутринта. Кметът на Сунгурларе инж. Димитър Гавазов обясни,че това се налага защото тези села са на собствени водоизточници...

публикувано на 23.07.24 в 12:39
В жегите всички домашни любимци трябва да имат постоянен достъп до питейна вода.

Как да се грижим за домашните любимци в жегите

Наръчник със съвети как да се грижим в жегите за домашните си кучета, котки, зайчета и птички публикува международната организация за защита на животните „Четири лапи“. Кучета Високите температури могат да доведат до сърдечносъдови усложнения и топлинен удар. Освен това кучетата са изложени на риск от слънчево изгаряне на местата по..

публикувано на 23.07.24 в 12:30

Река Мочурица пресъхна край Стралджа

Река Мочурица, която е ляв приток на Тунджа, пресъхна. Причината е забентване, установи екип на кмета на Стралджа при посещение на място. Според Атанас Киров още преди да влезе в яз. Церковски чрез нерегламентирани водовземания водата се източва. Реката е забентена, вода има само на север към извора. Сигнализираха ми собственици на животни, които..

обновено на 23.07.24 в 12:27

Синята зона в Бургас става 1,30 лв от 1 август

От 1 август паркирането в синя зона в Бургас поскъпва от 1 лев на лев и 30 стотинки за час. Новата цена бе гласувана от общинския съвет в края на годината, но влиза в сила сега заради обжалване от областния управител. Повече ще се плаща и за служебен абонамент в синя и зелена зона. Поскъпването в синята зона трябваше да е факт от 1 януари, но..

публикувано на 23.07.24 в 12:24
Село Воден след пожара.

Сдружение"Усмивка" организира кампания в помощ на пострадалите във Воден

Кампания в помощ на пострадалите във Воден организира сдружение „УСМИВКА“. То е инициатор на няколко подобни акции и сега отново призовава гражданиет да дарят различни продукти, вещи и материали. Председателят на организацията Митка Георгиева препомни, че това е поредната тяхна инициатива в помощ на хора,пострадали от природно бедствие- от..

обновено на 23.07.24 в 11:30