Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимира Стоева представя новата си книга

Премиера  на новия роман на Красимира Стоева  "Лабиринт с разноцветни конци" ще се състои в културен център Тракарт. 

Сюжетът проследява разследването на убийство, което е свързано с шеф на мафията, в паралелната вселена главната героиня  търси изоставеното си бебе, а в друго измерение една машина разменя местата на всички. Това води до спасяване не просто на света, а на цели три свята.  Книгата смесва жанровете, преплита реалното с фантастното и пародийното.  

Книгата, издание на „Жанет 45“ ще бъде представена от проф. Огнян Сапарев в 18.00 ч. 

Красимира Стоева е родена и живее в гр. Пловдив. Завършила е бакалавърска степен по „Социология“ и магистратура „Бизнес комуникации и връзки с обществеността“ в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Има специализация по „Журналистика“. 

Със своята проза е печелила литературна стипендия на ИК „Пигмалион“ и награди от национални конкурси. Първата ù книга е сборник с фантастични разкази „Снежните пясъци на Хира“ (ИК „Аргус“, 2008), а една година по-късно излиза първият ù роман „Уроци по грим и горчив шоколад“ (ИК „Хермес“, 2009). 

 „Лабиринт с разноцветни конци“ печели наградата за роман в националния конкурс „Фантастика през 100 очи“ на ИК „Аргус“ за 2010 г. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.