Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Габрово започва новият карнавален сезон

Снимка: Община Габрово
В Габрово днес ще бъде дадено началото на новия карнавален сезон. За местните шегобийци това е петото годишно време. Пясъчен часовник ще отмерва летежа на времето след началото на новия карнавален сезон, който по традиция ще бъде открит в 11:11 часа.

Куфар за карнавални идеи и клонинг на габровската котка, направен от живорастящи храсти, ще привличат вниманието на местните хора и гостите, които искат да споделят оригинални хрумвания за карнавала догодина.

Мястото е в центъра на града, където приключи миналогодишното дефиле, а сега от там ще започне подготовката за веселия майски празник през 2016-а.

За да добави настроение, Домът на хумора отправя покана за изложби с фотографии от три карнавала, този в Монтевидео, Уругвай, ямболската "Кукерландия" и габровския празник.

Снимки ще припомнят за събитията отпреди 50 години, когато е възстановен карнавалът в Града на смеха.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44