Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Кирчев с изложба в пловдивската галерия "Резонанс"

Снимка: haskovo.net

Изложба  живопис на Димитър Кирчев ще се открие в галерия "Резонанс". В картините си художникът изтъква фрагменти от визуалния свят, които носят определена символика. Изкуствоведът Красимир Линков определя  неговия подход като класически независим от стиловите особености. С последователен в развитието си, индивидуален и харатерен стил Димитър Кирчев се вписва в съвременното българско изкуство като художник, който съчетава фигуративното с абстрактното мислене. (18 ч.)

Димитър Кирчев живее и работи в гр. Пловдив. Участва в почти всички национални изложби, както и в тези на Дружеството на пловдивските художници, както и в представителни изложби на съвременно българско изкуство зад граница – Лондон, Милано, Виена, Истанбул и др. Член на СБХ, както и на Международната асоциация за пластични изкуства (АИАП) – ЮНЕСКО. 

Негови картини са притежание на Националната художествена галерия, СГХГ, ДХГ – Пловдив, Президенството на България, Министерството на финансите, Пловдивска община, колекция "Мацумае" Япония, колекция "Стоичков" – Барселона и други частни колекции в Австралия, Белгия, Канада, Израел, Франция, Германия, Гърция, Русия, Тайван, Швейцария.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.