Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турски художници гостуват в ГХГ-Пловдив

Изложба на турски художници от град Бурса ще се открие в Градска художествена галерия - Пловдив. В залите на втория етаж на галерията 26 турски творци ще представят 39 творби в различни жанрове. Организатор на изложбата е Асоциацията по изящни изкуства в Бурса, създадена  през 2011 г. Сега в нея членуват 70 артисти. 

Мисията на асоциацията е да подпомага артистичното и културно развитие на хората чрез популяризиране на изкуството, да предлага възможности за изява на професионални и непрофесионални творци, организира  международни изложби, конференции, творчески работилници и семинари, социални проекти в сферата на изкуството, както и международни проекти с чуждестранни творчески организации. (18 ч.)

Председател на Асоциацията е Айфер Демирджиоглу, която участва в нейното управление вече 8 години. Тя е завършила художественото си образование в Анкара и в творческата си биография има 34 самостоятелни изложби, както и участия в 150 групови изяви. Айфер Демирджиоглу е член на множество турски и международни артасоциации. Работи главно в областта на живописта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.