Бургазлии протестираха срещу презастрояването в града

След като цяла седмица спираха багерите с жива верига, жителите на блок 3А в комплекс “Изгрев“в Бургас излязоха на протест пред общината. Те поискаха оставката на главния архитект Веселина Илиева, заради това, че е одобрила строителството на 6-етажна сграда на метри от терасите им. Протестиращите се обявиха срещу презастрояването на града. 

Репортаж на Даниела Костадинова чуйте в звуковия файлВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Увеличават част от таксите за технически услуги на Община Бургас

Предвижа се увеличение на част от таксите по някои от услугите, които извършва Община Бургас. Сред тях са такси за ползване на тротоарно пространство при строеж, както и промяна на цената за издаване на удостоверение за въвеждане в експлоатация на строежи . Една от причините за предложението, внесено от местната администрация са промените в Закона..

публикувано на 10.12.19 в 16:51

Увеличават драстично цената на водата в Сливен през 2021?

Промяна в цената на водата в Сливен може да има през 2021 година, съобщиха от областна администрация, цитирайки управителят на ВиК Севдалин Рашев. Според разпространена по-рано информация на извънредна среща при областния управител Чавдар Божурски, е коментирано увеличение между 10 и 15%. На срещата са присъствали кмета на Сливен Стефан Радев,..

публикувано на 10.12.19 в 16:18
Румен Христов

Превозвачи: Увеличението на субсидията за превоза към селата няма да е достатъчно

Предвиденото увеличение на субсидиите за губещите автобусни линии в слабонаселените места с около 6 500 000 лв. няма да е достатъчно. Това посочи Румен Христов, управител на най-голямата фирма в бранша в областта, коментирайки проекта за Закона за държавния бюджет за следващата година. „Не 6 млн. лв., не 16 млн. лв. и 26 млн. лв. няма да..

публикувано на 10.12.19 в 15:51

"Булевард Демокрация" - на 10 декември

Световната музикална сцена осиротя, след като ни напусна един от най-ярките и запомнящи се гласове на рок-музиката от 90-тте – Мари Фредериксон, вокалът на „Роксет“. Дуото прекрати концертите си през 2016 г. като поясни, че причината са лекарски препоръки към певицата., припомнят vesti.bg През 2002 г. тя е диагностицирана с мозъчен тумор. Мари..

публикувано на 10.12.19 в 15:07
Тодор Колев ще е новият териториален директор на ЦАУ

Сменят двама териториални директори в Община Бургас (обновена)

Двама от шестимата териториални директори в Бургас ще бъдат сменени, потвърдиха пред БНР-Бургас от Общината. Първоначалната информация, която източници на медията разкриха е, че само Магдалена Манолова запазва поста си, но от администрацията поясниха, че смяната е само при две дирекции. Мария Вълчева е новият директор на ЦАУ "Изгрев",..

обновено на 10.12.19 в 14:32

Обсъжда се промяна на разпределянето на средствата за превоз към селата

Предвижда се увеличение на дофинансирането за линиите към по-малките населени места от следващата година, но то едва ли ще задоволи изцяло превозвачите. Това коментира бургаският депутат Иван Вълков. Обмисля се и промяна на наредбата, с която се разпределят средствата за общините. Обикновено се покриват около 48 % от това, което са поискали..

публикувано на 10.12.19 в 13:51

ОВОС за завода за газификация на отпадъци в Малко Търново

Оценка за въздействие върху околната среда ще се извърши за инсталацията за газификация на отпадъци в Малко Търново. В становището на екоинспекцията се посочва, че съоръжението „има вероятност да окаже значително отрицателно въздействие“ върху хората и природата. В инсталацията се предвижда да се газифицират както твърди битови..

публикувано на 10.12.19 в 13:03