Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Академика 2011" загуби делото за отдаден под наем плаж в Равда,

Снимка: архив

Държавното дружество за управление на спортни имоти "Академика 2011" загуби на първа инстанция делото за отдаден под наем плаж в Равда, съобщи "Дневник".

Става въпрос за плажа между Равда и Несебър, който малко преди падането от власт на кабинета "Орешарски" е бил преотдаден на създадената в края на 2013 г. фирма с уставен капитал 2 лева "Лили спорт 74". С нея е подписан четиригодишен договор, по силата на който от 1 октомври 2014 г. "Академика" ѝ възлага управлението на плажа срещу потъналия кораб "Аурелия

Според договора "Лили спорт 74" получава правото да събира приходите от дейността. Тя се задължава да плаща 40 хиляди лева годишно на "Академика", която от своя страна обаче ще ѝ плаща 10 хиляди лева за "услугата". Освен това за държавната фирма остава осигуряването на спасители и медицински пункт с персонал, което е към 60-70 хил. лв. на година. "Академика" трябва да заплаща и разходите за охрана и поддръжка на осигурен от "Лили спорт 74" изпълнител.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Избираме "Лекар на Бургас" за 2024

В Деня на свети Йоан Рилски и професионален празник на българския лекар – 19 октомври ще бъдат обявени Годишните награди „Лекар на Бургас“. Те се присъждат в знак на признателност за труда, всеотдайността и професионализма на бургаските медици, посветили живота си на медицината и на призванието да се грижат за здравето на хората.  Всеки, който желае,..

обновено на 16.10.24 в 13:36

Кампания за събиране на опасни битови отпадъци организират в Ямбол

За втори път през тази година в Ямбол се организира кампания за  събиране на опасни битови отпадъци. В мобилен пункт в центъра на града се приемат лекарства с изтекъл срок на годност, пестициди и различни видове препарати.  Въпреки лошото време интерес, от страна на гражданите, към кампанията има: „Видях, че лабораторията е тук и от..

обновено на 16.10.24 в 13:33

Инж. Кирил Петков, ДГС Бургас: Има достатъчно дървесина в складовете

Има достатъчно количества дървесина във временните складове на Държавно горско стопанство – Бургас, съобщават оттам. Цените са сравними с миналата година и варират между 60 и 80 лева за пространствен кубичен метър. В сектора отчитат по-слаб интерес към закупуването на дърва от страна на домакинствата.  В териториалния обхват на стопанството..

публикувано на 16.10.24 в 08:55

Благотворителен концерт събира средства за лечението на 13-годишния Давид

13-годишният Давид Драганов страда от Лимфом на Ходжкин и се нуждае от 150 000 евро, за да се спечели битката с коварното заболяване. За да пребори рака, момчето е изпратено на лечение в Истанбул, където му дават надежда.  Събирането на средствата за терапията обаче е непосилно за близките му. Бургаското женско дружество "Самосъзнание" организират..

обновено на 16.10.24 в 08:53

СЕМ изслушва останалите трима кандидати за генерален директор на БНР

Днес от 10 часа продължават изслушванията в Съвета за електронни медии на кандидатите за генерален директор на Българското национално радио.  Визиите си за развитие на радиото ще представят Ива Дойчинова, Валерий Тодоров и Георги Даскалов. Милен Митев: Ще поддържаме защитена среда, в която журналистите да могат свободно да работят Цветослава..

публикувано на 16.10.24 в 08:44

Община Болярово подписа партньорство с община Ведра, Испания

Кметът на община Болярово Христо Христов и кметът на община Ведра Карлос Карило подписаха споразумение за сътрудничество. То ще послужи за основа на бъдещи съвместни инициативи и проекти. Документът беше подписан в Сантяго де Компостела. Проектът, който е финансиран от програма „Граждани, равенство, права и ценности“ на ЕС е посветен на мобилизирането на..

публикувано на 15.10.24 в 20:15

Маргарит Русев: Да продължи изграждането на единна новинарска платформа и обща музикална библиотека на БНР

4-ма от кандидатите за генерален директор на БНР – на изслушване в СЕМ По-рано днес своите концепции за управление на БНР пред СЕМ представиха още трима кандидати. Утре изслушванията продължават. Милен Митев: Ще поддържаме защитена среда, в която журналистите да могат свободно да работят Цветослава Георгиева: Предлагам въвеждането..

публикувано на 15.10.24 в 18:00