Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Импровизираната библиотека на автогарата в Пазарджик се радва на голям интерес

Снимка: Анжела Каменова

Десетки заглавия предлага импровизираната библиотека на автогарата в Пазарджик. Пътниците проявяват голям интерес и от библиотеката няма нито една изчезнала книга.

Книгите са поставени на рафтове и пътниците сами избират какво да прочетат, като най-често посягат към художествената литература. Има и такива, които така се увличат в сюжета, че вземат книгата вкъщи, но щом я прочетат, я връщат обратно, но и носят със себе си и книга от личната си библиотека, споделят от автогарата. 

Много от хората обогатяват колекцията и със списания, а към лавиците посягат по-често възрастните хора.

Ръководството на автогарата в града смята да увеличи библиотечния фонд, като за това ще разчитат и на редовните си клиенти.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44