Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата в Царево повдигна обвинение срещу двама каналджии

На 02.02.2016 г., около 20,00 часа служители на ГПУ -Царево установили в района на държавната граница – местността „Маджура”, землище с. Бродилово, общ. Царево два автомобила - лек автомобил „Опел"  и товарен микробус „Мерцедес", движещи се посока с. Бродилово. Служителите на „Гранична полиция“ предприели преследване на двата автомобила. Движейки се с висока скорост в непосредствена близост до десет метра един от друг, автомобилите излезли на второстеренен път ІІ-99 посока гр. Ахтопол – гр. Царево, след което влезли в отбивката към кв. Мандрата и спрели. Непосредствено след това от пресечката излязъл лекият автомобил Опел и потеглел в посока гр. Царево.

На входа на гр. Царево автомобилът бил спрян и в него били установени две лица – К. Стоянов, който е шофирал автомобила, и спътника му И. Николов. И двамата са криминално проявени, известни и съпричастни към извозване на незаконни мигранти. Лицата незабавно са задържани за срок от 24 часа по ЗМВР.

Непосредствено след това е установен товарният автомобил, чийто водач избягал, изоставяйки микробуса. В товарния отсек са установени четиридесет и седем чужди граждани, самоопределящи се като граждани на Ирак, 26 от които не са навършили 16 –годишна възраст, като има и едно малко дете, което не е навършило 1-годишна възраст.

В хода на разследването е установен водачът на лекотоварния микробус и са предприети мерки по задържането му.

На 03.02.2016 г. с прокурорско постановление обвиняемите Николов и Стоянов са задържани до 72 часа за довеждането им пред съда.

Днес, 04.02.2016 г., РП-Царево, внесе в съда искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И. Николов и К. Стоянов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Жена загина при катастрофа на пътя “Петолъчката” - Карнобат

Жена загина при катастрофа на пътя между “Петолъчката” и Карнобат, съобщават от полицията. Инцидентът е станал на кръстовище в отсечката. 20 –годишен шофьор на товарен автомобил не е спрял на знак “СТОП” и е блъснал автомобил, движещ се в права посока, управляван от 60 - годишен мъж от Клисура. При катастрофата на място е загинала 50 -..

публикувано на 27.08.24 в 09:08

Два пожара са възникнали в заведения в Приморско и Поморие

Сигнали за два пожара са подадени за ден в две заведения в Приморско и Поморие, съобщават от полицията. Единият случай е от рано сутринта около 5.10 ч. в района на бар на Южния плаж в Приморско. Там частично е обгоряла дървената ламперия на бара, кафемашина, част от метална конструкция и част от покривен винил. Вероятната причина за инцидента е..

публикувано на 27.08.24 в 08:54

Двама мъже се удавиха в Поморие и Царево

Двама мъже се удавиха в Поморие и Царево, съобщиха от полицията. Тялото на единия от тях, мъж на 64 години от село Луково, е намерено в морето в района на ул. “Парашкев Стоянов” в Поморие.  Другият случай е от неохраняем плаж в местността “Диньов гьол” в община Царево. Там от морето е извадено тялото на 40-годишен мъж от Габрово.  Те са откарани..

публикувано на 27.08.24 в 08:31

Митничари задържаха контрабандно злато за 100 000 лева

Митническите служители на пункт Малко Търново откриха контрабандни златни накити на стойност над 100 000 лева в багажа на пътничка в лек автомобил, съобщиха от агенция Митници. Златните изделия са задържани в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“,..

публикувано на 26.08.24 в 14:51

В една лента е движението при разклона за Созопол заради катастрофа

В една лента се осъществява движението по второкласния път 99 от Приморско до Крайморие при разклона за Созопол.  Причината е катастрофа.  Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 26.08.24 в 11:17

Бургазлия е в кома след като е пребит от двама мъже в кв. "Победа"

40-годишен мъж е в кома, след като е пребит и оставен да лежи на тротоара на ул. "Петър Берон" в кв. "Победа".  Сигналът е получен на 24 август около 2:30 часа в Първо Районно управление - Бургас. Мъжът е бил с видими наранявания в областта на главата и тялото.  Откаран е в реанимацията на държавната болница в морския град.  По данни на свидетели..

публикувано на 26.08.24 в 08:59

Пожар горя в сграда в "Каптажа"

Пожар е горял в масивна постройка във вилна зона "Каптажа". Случаят е от събота, 24 август, около 19:20 часа.  Постройката е собственост на 43-годишен бургазлия. Огънят е потушен от екип на  РСПБЗН – Бургас, като е унищожено обзавеждането на втория жилищен етаж в сградата. Обгорял е и покрива.  Вероятната причина за пожара е възпламенил се рутер...

публикувано на 26.08.24 в 08:52