Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Краси Гюлмезов - гост на "Гларуси и шамандури"

Почитаеми, дни преди 55-си рожден ден най-мелодичният български хитмейкър Красимир Гюлмезов  гостува на предаването „Гларуси и шамандури“ .

Красимир Гюлмезов е композитор, певец, аранжор и прекрасен инструменталист, роден на 10 февруари 1961 г. в Бургас. Завършил е музикалното училище в родния си град с виолончело. От есента на 1982 г. до 1989 г. работи във вокална група “Домино”, в която се запознават с бъдещата си жена Вили, с която през 1990 създават дует "ШИК".

Очаквайте разговора на Жоро Янакиев с един от водещите български композитори и аранжори с, автор на хитове за певци от всички поколения – от Лили Иванова и Йорданка Христова до Миро (преди „Каризма”), Мария Илиева и Ники Манолов…на 7 .02 от 11- часа, в предаването „Гларуси и шамандури“.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложба в Авиомузея показва българския принос в космонавтиката

Историята на българския принос в проучването на космоса е показана във фотоизложбата „България и космосът“, предоставена от Музея на авиацията в Крумово. В 20 платна са събрани снимки и информации за проучването на космоса, която е подредена в Авиомузея. Експозицията представя моменти от работата на двамата български космонавти Георги Иванов и..

публикувано на 22.04.21 в 14:23

Нова експозиция в Природонаучния музей в Бургас

Нова постоянна експозиция, посветена на обитателите на Световния океан, вече може да се разгледа в Природонаучния музей в Бургас. Тя  показва голямото биоразнообразие в моретата и океаните, което е и силно застрашено от човешката дейност. Основната заплаха за морските обитатели, на която музеят акцентира, е замърсяването на Световния океан с..

публикувано на 22.04.21 в 12:14

Бургаско читалище обяви конкурс за рисунка на тема „Българска фолклорна носия“

Българската традиционна носия е общо название, с което се нарича народното облекло на българина от Възраждането до средата на 20-и век. Дрехата отразява спецификата, традиционната култура и бита на българския народ. По своя характер фолклорната носия е всекидневно работно облекло, което чрез художествена украса придобива празничен вид. Отличава се с..

публикувано на 22.04.21 в 10:42

Показват красотата на икони от Странджа и Бургаския регион в двуезичен албум

Проектът "Икони от Странджа и региона на Бургас" реализира БХГ “Петко Задгорски“. Той се финансира от страна на Министерството на културата. Основната цел е галерията да представи пред широката публика част от своята богата колекция от икони в двуезичен албум, освен това се предвижда и реставрация на някои от иконите , които се..

обновено на 22.04.21 в 09:44

Росица Чобанова представя своята "Приказка"

Росица Чобанова представя първата си самостоятелна изложба в галерия „Неси”. Тя е под надслов „Приказка” и включва 12 платна рисувани с различни по цвят тушове. Картините са създадени през последните 2 години. „Благодаря на галерията, че оцениха труда ми и ме поканиха за тази изложба, очаквах я с нетърпение. Тя е много лична и..

публикувано на 21.04.21 в 15:22

Още прожекции на „Голата истина за група Жигули“

Бургазлии могат да гледат филма в Културен дом НХК на 27 април от 18.30 часа, на 12 май от 18.30 часа, на 15 май от 16.00 часа и на 19 май от 18.30 часа.Билети се продават в Билетен център “Часовника“. „Голата истина група „Жигули“  беше показан в Бургас на 12 април преди голямата си премиера  в София.  Част от кадрите в лентата са снимани на..

публикувано на 21.04.21 в 15:17

Концерт - спектакъл "Ах, тази любов" представят в Бургас

„Бургас 1975“ ще участват в концерта „Ах, тази любов“. Събитието ще се проведе на 23 април (петък) от 20:00 часа в Клуб „Модерен Театър“. Изпълнителите ще споделят с публиката си едно различно музикално и танцово преживяване извън голямата сцена – камерно, но с много чиста и силна емоция. Организаторите са избрали формата love rhymes (любовни..

обновено на 21.04.21 в 11:46