Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След промени в закона Иракли, Карадере и Корал остават без концесионери

Със 106 гласа "за" Народното събрание вчера забрани къмпингуването и паркирането на 100 метра от плажовете. Депутатите окончателно приеха промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Отпадна възможността за глоба при нощуване на плаж. Текстът бе изваден от промените в Закона след намеса на бургаският депутат Костадин Марков. 
Депутатите, обаче, приеха на второ четене документа, с който се забранява къмпингуването и паркирането в зона „А“. Защитени са тези,които искат да почиват спокойно  на плажа, каза за Радио Бургас един от вносителите на промените народният представител  от гражданската квота на  Реформаторския блок Гроздан Караджов. Не на това мнение са еколозите. Това е недомислено, според Тома Белев от „Зелени Балкани“. Мариян Иванов разговаря с него. 
чуйте звуковия файл
Тома Белев с коментар за промените в ЗУЧК, още мнения ще ви предложим и в следобедния блок „Булевард Демокрация. Иначе, парламентът забрани и да се извършва всякаква стопанска дейност в месностите Иракли, Карадере и Корал, което на практика означава, че те ще останат без концесионери



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Внучката на проф. Янков-Яна Тодорова

Международна конференция се провежда в БСУ

Преди 100 години в Бургас на 22 юни се ражда Александър Янков и никой не подозира, че той ще стане един от най-известните специалисти по морско право, дипломат и преподавател. Само на 18 години бургазлията  се озовава в затвора, а на 27 вече преподава право в Софийския университет. Бургаският свободен университет и юридическата общност..

публикувано на 20.06.24 в 15:59
Снимката е илюстративна

Планира се нов трафопост в Сливен, за да се спрат прекъсванията

Нов трафопост ще бъде изграден от EVN в кв.“Надежда“ в Сливен в опит да бъде дадена допълнителна мощност към ползвателите и да спрат прекъсванията, съобщават от Областна администрация. С този допълнителен трафопост инвестиционната програма на дружеството за Сливенска област за 2024 година се очаква да надхвърли предвидените 8,7 млн.лв.  Решението за..

публикувано на 20.06.24 в 15:41

Има опасност от въвеждане на режим на водата в Ямболско

Работни групи, с добро техническо оборудване, ще отстраняват аварии по водопроводната мрежа в малките и отдалечени населени места в Ямболска област. Заради трайното засушаване в региона, има опасност от въвеждането на режим в някои от общините. Най-сериозен е проблема с водозахранването в общините Тунджа и Стралджа, където количествата в..

публикувано на 20.06.24 в 15:38

Предстои основен ремонт на улиците "Черковна" и "Цар Асен" в Поморие

Кметът на община Поморие Иван Алексиев и главният счетоводител Десислава Бонева подписаха споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за изпълнение на проект: „Основен ремонт на улици, тротоари и реконструкция на прилежащата им ВиК инфраструктура, намиращи се в ЦГЧ на гр. Поморие“. Споразумението се сключи по..

публикувано на 20.06.24 в 14:57

Над 1350 стълба в Бургаско са обезопасени за птиците

Електроразпределение Юг обезопаси за птиците над 1350 стълба от мрежата в района на Бургас, съобщават от дружеството. От там изпълняват и дейности за подземно полагане на общо 55 км въздушни електропроводи. Електроразпределение Юг в партньорство с Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) реализират проект LIFE Safe Grid for Burgas..

публикувано на 20.06.24 в 14:26

Промяна в движението около траурния парк за "Черешова задушница"

Еднопосочно ще бъде движението на автомобили в района на траурния парк от 7:30 часа на 22 юни/събота/, съобщават от полицията.  Причината е провеждането на т.нар. "Черешова задушница". Промяната в организацията ще е в сила до нормализиране на трафика, като автомобилите ще влизат през източния вход и ще излизат през южния, на ул. "Транспортна"...

публикувано на 20.06.24 в 13:23

Променя се движението на бързите влакове от и за Бургас през Пловдив

От 25-и юни /вторник/ ще бъдат въведени значителни промени в движението на влаковете през гара Пловдив във връзка с изпълнението на следващата фаза от мащабните ремонтни дейности за модернизация на железен път, контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникация в гара Пловдив и изграждане на комуникационно-транспортен пробив под жп ареала на..

публикувано на 20.06.24 в 12:23