Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сидеров и Чуколов направиха сделка с прокуратурата

Волен Сидеров се е признал за виновен по три от обвиненията, за които е подсъдим, съобщават от Софийския градски съд. Следващата седмица съдът ще заседава по три от предложенията за споразумения - за случая в Батак от 2011 г., за хулиганската проява в НАТФИЗ, станала в навечерието на местните избори, както и за скандала до Народното събрание от 2013 г. И трите споразумения са за пробация със задължителна регистрация по настоящ адрес, периодични срещи с пробационен служител и поправителен труд, изразяващ се в месечни удръжки от заплатата. За случая в НАТФИЗ споразумение с прокуратурата е сключил и Десислав Чуколов, което предвижда наказание „пробация" със същите мерки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ВАС разпореди на ЦИК незабавна регистрация на "ДПС - Ново начало"

Върховният административен съд отмени решение № 3637-НС от 09 септември 2024 г., с което ЦИК отказва да регистрира коалиция „Движение за права и свободи - Ново начало“ за участие в изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г. Преписката се изпраща на ЦИК за незабавното регистриране на коалицията, съобщиха от пресцентъра на Съда. ВАС..

публикувано на 11.09.24 в 15:41
Даниела Божинова

Даниела Божинова: Кризата се дължи на проваленото партийно представителство

"Не успяхме в опита да направим демократично обединение. Постигнахме съгласие с някои от партиите. Успяхме да направим някакво ядро. В тази спирала от избори решихме, че за първи път в 15-годишната ни история да пропуснем тези избори ." Това каза пред БНР Даниела Божинова, съпредседател на Зелено движение. "Ако биха били редовни, нямаше..

публикувано на 11.09.24 в 08:16

Изтича срокът за подаване на документи на партии и коалиции в ЦИК за участие в изборите

Днес в 17 часa изтича крайният срок за подаване на документи на партии и коалиции в Централната избирателна комисия за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври.  Очаква се Комисията да вземе решение по подаденото заявление за явяването на партия ДПС на изборите, както и по заявлението за регистрацията на коалиция "БСП-Обединена..

публикувано на 11.09.24 в 07:55
Община Сливен

Какви са нагласите в Сливен преди старта на предизборната кампания?

Предстои поредната предизборна кампания, която се очаква да бъде наситена със скандали. Тя все още не е започнала, а част от партиите влязоха във водовъртежа на разцеплението. Други се снишиха, за да не би и в техния двор да дойде проклятието на вътрешните скандали и обвинения. Трети се изгубиха от политическия  хоризонт и се скриха, без да е..

публикувано на 10.09.24 в 12:56

БСП – Бургас нареди част от кандидатдепутатската си листа, ще разчита на нови лица

БСП – Бургас нареди частично кандидатдепутатската си листа за изборите на 27 октомври. Това е станало на събрание на Областния съвет на партията снощи. Ясни са първите пет имена, а решението за останалите, които ще бъдат включени се делегира на ръководството на областната структура, съобщи председателят й Тодор Байчев: „Ще..

публикувано на 10.09.24 в 12:47

ГЕРБ-СДС внасят промени в Закона за местните данъци и такси

ГЕРБ-СДС внасят промени в Закона за местните данъци и такси, с които се предвижда отлагане с една година на влизането в сила на новата методика за изчисляване на такса битови отпадъци.  Инициативата е по искане на Националното сдружение на общините. Това обеща преди известно време и Бойко Борисов, обясни за БНР Бургас бургаският депутат Андрей..

публикувано на 10.09.24 в 11:57

"Зелено движение" няма да участва в изборите

"Зелено движение" няма да участва на предстоящите парламентарни избори на 27 октомври 2024 г., съобщават от партията в социалните мрежи.  От там посочват, че  Националният съвет на партията е взел решение да насочи усилията си към създаване на "гражданско-политически субект, който да гарантира европейското развитие на България, защитата на..

публикувано на 10.09.24 в 09:18