Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Туристическият бизнес очаква повече германци това лято

Близо 30% повече туристи от Германия ще почиват през това лято на море у нас в сравнение с предходния сезон. Това заявиха представители на туроператори и хотелиери на едно от най-големите специализирани изложения в света - борсата в Берлин. Ранните записвания, които са предпочитани на този пазар, са изключително добри, категорични са от бранша. Представители на най-големите германски туроператори в интервюта по националните медии на страната обявиха, че България заедно с Гърция са най-сигурните дестинации за това лято. Освен към ваканции на море и планина има голям интерес и към културни пътувания в България, обявиха изложители. Страната се представя на изложението с огромен щанд, на който присъстват над 40 родни компании и дестинации.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Цветослава Георгиева на изслушване пред СЕМ

Цветослава Георгиева: Предлагам въвеждането на ресори на отделните членове на УС на БНР

Българското национално радио има истинското предизвикателство да задържи и умножи своята аудитория, съобразявайки се с конкуренцията от страна на  нови медии в лицето на стрийминг платформите, социалните мрежи. На това ще заложи Цветослава Георгиева, ако бъде избрана за генерален директор на БНР. В СЕМ започват изслушванията на кандидатите за..

публикувано на 15.10.24 в 16:18
Хелия Чавдарова

Хелия Чавдарова: Интегриран нюзрум ще даде възможност за една заедност на всички програми в Радиото

Интеграция на съдържанието, създаване на интегриран нюзрум е сърцевината на визията, която представи пред Съвета за електронни медии кандидатът за генерален директор на Българското национално радио Хелия Чавдарова: В СЕМ започват изслушванията на кандидатите за генерален директор на БНР "И нформационният поток, който влиза в Радиото да бъде в..

публикувано на 15.10.24 в 16:12

През уикенда контролирано ще изпускат природен газ около „Елкабел“

Контролирано изпускане на природен газ ще бъде извършено през уикенда ( 19 – 20.10.2024) в районите на завод „Спартак“ и завод „Елкабел“ в Бургас. Тази дейност е съпроводена с шум и неприятна миризма на одорант, съобщават от „Овергаз“. Причината е изместване на основни разпределителни газопроводи по ул. "Одрин", захранващи с природен газ..

публикувано на 15.10.24 в 14:54

До края на годината сключват с общините първите договори за саниране

Договорите за саниране по първия етап на програмата ще бъдат сключени с общините до края на годината, каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова. Важно е да бъдат възстановени и дейностите по големите инфраструктурни проекти, допълни тя по време на форум за развитие на строителния сектор. МРРБ обещава до..

публикувано на 15.10.24 в 14:03

Милен Митев: Ще поддържаме защитена среда, в която журналистите да могат свободно да работят

Нереформираният модел на финансиране на обществените медии е основното предизвикателство пред дейността. Това подчерта генералният директор на Българското национално радио Милен Митев на започналото в Съвета за електронни медии изслушване на кандидатите за поста за следващите три години.  Той акцентира върху ролята на диалога с работещите, включително..

публикувано на 15.10.24 в 12:33
Деветокласници пред екраните на училищните лаптопи в опит да положат е-теста по природни науки.

Технически проблем провали провеждането на е-теста по природни науки за 10 хил. ученици

Технически проблем осуети днешното провеждане на електронния тест по природни науки за 10 хил. деветокласници в цялата страна, включително в Бургас. Те не са успели да влязат в платформата на Министерството на образованието, откъдето увериха, че извършват проверка и ще осигурят друга дата. Изцяло електронният тест трябваше да се проведе в два дни –..

публикувано на 15.10.24 в 12:29

Министър Петър Димитров: Общините да участват в програми за решаването на проблема с безводието

Общините да участват в програми за решаването на проблема с безводието. Това призова служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров. Той пристигна в Бургас за участие в конференция за опазването на водите на Дунав и Черно море. Форумът е организиран от МОСВ и Европейската комисия.  Изменението на климата, намаляването на речния..

публикувано на 15.10.24 в 11:39