Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повече дестинации ще обслужва през това лято летище Бургас


Влезе в сила лятното разписание на полетите, а с него започват и промените в полетните разписания на авиокомпаниите, изпълняващи целогодишни редовни полети на най-слънчевото летище у нас, както и откриването на летни редовни линии за новия сезон.

Към момента летни редовни полети са планирани до близо 50 дестинации в 20 държави.

С най-голяма честота са полетите до София, Москва, Санкт Петербург, Лондон, Прага, Минск, Варшава, Бърно и Братислава. По всички тези направления през летния сезон летище Бургас ще обслужва полети ежедневно.

С влизането в сила на лятното разписание, националният превозвач „България ер“ увеличава честотата на полетите си до София първоначално на пет пъти седмично, а в последствие и всеки ден.

Редовните полети на Wizz Air до Лондон, Лутън, които в момента се изпълняват три пъти седмично  стават ежедневни от 20.06.2016г.

С полети до британската столица четири пъти седмично се включва и Thomas Cook Airlines UK от средата на месец май.

Редовни полети до Манчестър ще изпълняват две авиокомпании (Thomas Cook Airlines UK и Condor).  Нюкясъл, Бирмингам,  Кардиф, Глазгоу, Иист Мидландс са другите британски дестинации, до които ще лети Thomas Cook Airlines UK с полети веднъж седмично от месец май.

Полети до Москва, летище Шереметиево са заявили България ер  от началото на месец април, а полетите на  S7 Airlines до Москва, Домодедово, които в момента се изпълняват пет пъти в седмицата, от края на април ще бъдат всеки ден, като през най-горещите летни месеци ще има по 3 полета всеки ден. S7 ще лети веднъж седмично и до Новосибирск.

Авиокомпания Rossiya ще изпълнява всеки ден полети до красивия Санкт Петербург, а България ер ще лети по това направление три дни в седмицата.

Екатеринбург, Москва, Санкт Петербург , Нижни Новгород, Самара, Казан и Волгоград са дестинации, които влизат в разписанието на летище Бургас в края на май с полети на  Ural Airlines.

Редовни полети до руския град Череповец е планирала Severstal  Aircompany.

Две авиокомпании (Jetairfly  и Thomas Cook Airlines Belgium) са заявили редовни полети от Белгия до Бургас, които стартират в началото на май. Така полети до Брюксел ще има пет пъти седмично, а два дни в седмицата до Остенд (Белгия).

Прага, Бърно, Пардубице и Острава в Чехия, както и Братислава и Кошице в Словакия, а също така и Варшава, Познан и Катовице в Полща са дестинациите, до които авиокомпания Travel Service ще изпълнява полети от Бургас през лятото.  Полетите стартират в края на месец май.

Редовни полети до Копенхаген (Дания), Осло и Ставангер (Норвегия)  и Стокхолм (Швеция) ще изпълнява авиокомпания  Norwegian Air Shuttle, а Norwegian Air International  до Хелзинки (Финландия) от началото на месец май.

До Цюрих (Швейцария)  веднъж седмично ще лети Germania Flug от юни.

Редовни полети до осем града в Германия са планирани към момента от летище Бургас: полети до Берлин, Мюнстер, Мюнхен, Бремен и Рощок ще изпълнява по веднъж седмично авиокомпания  Germania от края на месец май, а SunExpress Deutschland ще оперира до Франкфурт (три дни в седмицата), Лайпциг (два дни в седмицата) и Хановер (веднъж седмично) от края на април.

Wizz Air стартира редовни полети  по три пъти седмично до  Будапеща (Унгария) и Варшава и  Катовице (Полша) в началото на  месец май.

Полетите до латвийската столица Рига ще се изпълняват от Air Baltic от май.

През месец май ще започнат полетите на Luxair до Люксембург  и на ArkeFly до Амстердам.

Полетите до Братислава и Кошице в Словакия на авиокомпания Travel Service стартират през юни.

Три авиокомпании (Bravo Airways, DART Airlines и Dniproavia) ще изпълняват полети до Лвов (Украйна), като Bravo Airways ще осъществява и летни редовни полети до Харков (Украйна), а Dniproavia до Днепропетровск (Украйна).

Летните редовни полети се включват поетапно в разписанието на летището през целия летен сезон и актуална информация за датите и периодичността им може да се намери на интернет сайта на летище Бургас: www.burgas-airport.bg 

До момента на летище Бургас за летния сезон са заявени чартърни полети до повече от 120 дестинации в над 30 държави. Процесът на планиране на летните полети продължава включително и по време на сезона.

_




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Общински съвет - Бургас, заседание

Общински съветници предлагат да се изгради навес на лодкостоянката в Крайморие

Да се изгради слънцезащитно съоръжение над трибуните на пристанището на лодкостоянка Крайморие предлагат общинските съветници Евелина Михалева и Димо Грудев. За целта те искат от общинския бюджет да бъдат заделени 40 хиляди лева. На въпрос на съветници има ли общината правомощия да изгражда навес на публична държавна собственост и издадено разрешение за..

публикувано на 27.07.24 в 12:29

Затварят за три дни ул. "Велека" в Созопол заради ВиК ремонт

Спешен ВиК ремонт започва от днес на  ул. „Велека“ в Созопол, съобващат от общината. Улицата ще бъде затворена в следващите три дни. Движението ще бъде пренасочено през  улица „Одеса“ към улица „Ропотамо“. За собствениците на търговски обекти на ул. „Одеса“ до ул. „Вия понтика“ и  дистрибутори, ще бъде отворена ул. „Ропотамо“ до ул. „Одеса“.

обновено на 26.07.24 в 17:16

Пуснаха движението по ремонтирания път между двата портала на „Лукойл“

Отвориха за движение ремонтирания път между двата портала на нефтозавода.   Община Бургас осъществи проект за пълно обновление на останалата неремонтирана част от отсечката. Отново се въвеждат ограниченията за преминаване на тежкотоварни автомобили през бул. „Проф. Яким Якимов“ от 11 до 19 часа.  Трасето между двата портала на „Лукойл“ бе в..

публикувано на 26.07.24 в 16:11

Пострадалите от пожарите в боляровските села фермери от днес подават заявления за помощ

13 са семействата в боляровските села, които са останали без къщи след пожарите.Това са били техни основни жилища. Изготвени са индикативните оценки за стойността им. Търсят се 2 милиона лева. Те трябва да бъдат доразрушени и изградени наново. Над 40 са другите сгради, които са вили или втори къщи за собствениците им. Това отчете  днес на..

публикувано на 26.07.24 в 15:14

Прехвърлят държавен имот на община Созопол за изграждане на воден резервоар

Областният управител проф. Мария Нейкова ще прехвърли  на Община Созопол   правото на собственост върху държавен имот за реализиране на инвестиционен ВиК проект, информират от областната администрация. Върху близо 10 000 кв.м. ще се изгради водна камера-резервоар за чиста вода, за да се регулира денонощната неравномерност на консумацията на вода в..

публикувано на 26.07.24 в 14:48

Дадоха старт на реконструкцията на водопроводната мрежа в село Мамарчево

В боляроското село Мамарчево започна изграждането на нов водопровод, съобщават от общината. Строителната площадка за мащабната реконструкция бе открита вчера. Тя ще обхване 20 километра от старата ВиК мрежа в селището.  Заделени са средства за ремонт на  читалището в село Воден, предстои и изграждане на нови домове, близки до домашна среда за..

публикувано на 26.07.24 в 13:14
Централният бургаски пазар

Строежът на един от трите многоетажни паркинга във "Възраждане" е под въпрос

Под въпрос е строежът на единия от трите планирани от община Бургас многоетажни паркинга в жилищен комплекс „Възраждане“. Причината е възражение на повече от 50 собственици и наематели на жилищни имоти и търговски обекти в района, който се намира близо до пазара „Краснодар“.  Писмото им до кмета Димитър Николов и Общинския съвет е от 25 юли и..

публикувано на 26.07.24 в 11:02