Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В сряда показват сондажния кораб, който ще търси газ в Черно море

Сондажният кораб Noble Globetrotter  ще бъде представен в  пристанище Бургас на 19 април. преди да започне първият проучвателен сондаж в блок „Хан Аспарух“., Той е последно поколение сондажен кораб с динамично позициониране,.  Корабът разполага с двойна мултифункционална кула, която позволява едновременното провеждане на няколко операции, и също така е пригоден за по-лесно преминаване под мостовете на Босфора.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
архив

Иван Иванов, СЕК: Какъв е наличният обем на язовирите „Камчия“ и „Ясна поляна“

Питане е постъпило в Общински съвет - Бургас  - какъв е наличният обем на язовирите „Камчия“ и „Ясна поляна“. Питането е от Иван Иванов, общински съветник от ПП„Средна европейска класа“ и е от средата на август. Основният мотив е продължителната суша, придружена с високи температури през летните месеци, както и загуби през водопреносната мрежа на ВиК..

публикувано на 26.08.24 в 15:46

Ограничават движението заради Международна колоездачна обиколка

Във връзка с провеждането на 71-вата Международна колоездачна обиколка на България на 27-28 август на територията на област Бургас ще бъде въведена временна организация на движението. Утре около 15:30 ч. участниците в колоездачната обиколка да преминат на територията на област Бургас. Автомобилното движение ще започне да се ограничава..

публикувано на 26.08.24 в 15:21

Катастрофа край Карнобат ограничава движението

Временно е ограничено движението  и в двете посоки по път I-6 София – Бургас в района на Карнобат. От Агенция Пътна инфраструктура съобщават, че причината е възникнала катастрофа. Трафикът се пренасочва през град Карнобат. Движението се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 26.08.24 в 15:03
Снимката е илюстративна.

Предлагат поставяне на паметник на цар Фердинанд I пред Конгресния център в Бургас

Предложение за поставяне на бюст-паметник на цар Фердинанд I на територията на пристанище Бургас е внесено за разглеждане в местния парламент. Докладната записка е на общинския съветник Тодор Ангелов. В мотивите си той посочва, че това ще е знак на признание към усилията на Фердинанд I за модернизация и европеизация на страната ни в края на 19 и..

публикувано на 26.08.24 в 13:21

Бургазлийка с голяма награда от Международен конкурс

Александра Георгиева от Бургас спечели голямата награда на 23-ото издание на Международния конкурс "Речни ноти", който се проведе в Тутракан. Наградата ѝ беше връчена от председателя на журито, композитора Хайгашод Агасян, съобщават организаторите за БТА. Тази година в конкурса участваха над 100 млади изпълнители от цялата страна, Полша, Румъния и..

публикувано на 26.08.24 в 12:58

Арт работилница очаква децата в Етнографския музей

Арт работилница "Умихнати Осмици" очаква децата тази неделя 1 септември в двора на Етнографския музей в Бургас. От 10.00 ч., децата ще изработват различни сувенири, ще декорират несесери, ще рисуват текстилни чанти и много ще се забавляват. Заплащането ще става на място, без предварително записване.

публикувано на 26.08.24 в 12:53

Предстои подмяна на водопровода в селата Загорци, Светлина и Момина църква

Подмяна на водопроводната мрежа предстои в три селища на община Средец, съобщи кметът Иван Кичев.  Ремонти ще се осъществяват в селата Загорци, Светлина и Момина Църква.  Средствата са осигурени по републиканския бюджет, след представени и одобрени проекти на общината.  „За село Светлина реконструкцията ще е частична, така е правен..

публикувано на 26.08.24 в 08:35