Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кръшно българско хоро се изви на централния площад в Брюксел

Снимка: архив

Няколкостотин сънародници танцуваха хоро на централния площад в Брюксел под егидата на еврокомисаря Кристалина Георгиева. Голямото хоро се организира в рамките на фестивала за балканска музика и изкуство „Балкан трафик“. 

В събитието участва от България фолклорният ансамбъл "Разложки мераци", групи от Белгия, Албания, Турция и Румъния. По-рано в неделния ден около 7000 белгийци проведоха шествие срещу терора в града в отговор на атентатите на 22 март. Бяха прочетени имената на загиналите при експлозиите в метрото и на летището. 

Тази година е особена, защото нашият град Брюксел беше ранен, заяви при откриването на българското хоро на „Гран плас“ Кристалина Георгиева:

Болно ни е за хората, които загинаха, за техните близки, но ние няма да спрем да живеем, да работим, да обичаме и да танцуваме. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44