Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната на териерите срещу съпругата на Джони Деп се води в Австралия

В австралийския град Голд Коуст започна същинската част от съдебния процес срещу Амбър Хърд, съпругата на холивудската звезда Джони Деп. Тя бе обвинена, че заедно с известния си съпруг е внесла на континента две кучета от породата „Йоркширски териер” без да уведоми ветеринарните власти. 

Нефилмовата история се разигра по време на снимки през май миналата година в нарушение на местните закони. Известният холивудски актьор от неделя е заедно с жена си на частно посещение в Австралия и засега избягва срещи с журналисти. Нарушението на Хърд - незаконен внос на животни в Австралия и подправяне на документи за преминаване на границата от любимите й кучета – може да доведе до глоба в размер на 100 хиляди австралийски долара или затвор до 10 години. По време на предварителните изслушвания в края на миналата година, беше обявено, че решението на двойката е да се защитава по-слабата половинка и че ответницата смята себе си за невинна. 

Юристите от страната на обвинението (правителството) обявиха, че имат намерение да призоват 12 свидетели, включително и Джони Деп. Хърд твърди, че нито тя, нито мъжът й са крили кучетата и са били убедени, че служителите на аерогарата са оформили всички документи, включително и тези за внасянето им. Амбър Хърд се признава за виновна във фалшифицирането на карантинните документи, с които миналата година в Австралия бяха внесени териерите. 

Случаят бе наречен „войната на териерите” припомня от своя страна АФП. Две обвинения за нелегално внасяне на Пистол и Бу миналия май отпаднаха, но Хърд прие трето обвинение за подготвяне на документи с невярно съдържание за кучетата. В понеделник сутринта черна лимузина свали актрисата и холивудската звезда Деп пред съда на щата Куинсланд. Хърд даде на съда кратък видеоклип на своето изразително "разкаяние" по случая, съобщи Australian Broadcasting Corporation. Изслушването беше започнато, за да продължи по-късно в понеделник, след кратко прекъсване. След инцидента миналата година Хърд се бе заклела никога да не стъпи отново в Австралия, но двойката пристигна в Голд Коуст незабелязано рано сутринта в неделя. 

В Австралия Джони Деп снимаше петия епизод от "Карибски пирати: Мъртвите не разказват истории", когато избухна скандалът. Няколко дни след спора, в който здраво се намеси аграрният министър, двете кучета бяха върнати в Щатите. Австралия има много строги правила и регулации по отношение на влизането на животни в страната, за да може да се предпази от разпространяването на зарази. Влизането на животно на територията на острова обикновено изисква специално разрешение и поне 10 дни карантинен период. Наказанието за нарушаване на тези правила е 10 години затвор. "Ако идвате при нас, трябва да се подчините на протокола за биосигурност", заяви преди време австралийският министър на земеделието Барнаби Джойс. "Не става въпрос само за хората, които се разхождат. Ако болестта се разнесе и по дивите кучета, които са многобройни, нещата ще станат катастрофални", обясни той. Очаква се, че процесът да продължи 4 дни. В петък Хърд става на 30 години. /БГНЕС, АФП, ТАСС




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Романтично предложение за брак на концерта на Миро в Бургас

Бас китаристът  на  Миро - Емилио Мархолев предложи от сцената брак на приятелката си Марина Колева, по време на концерта на популярния изпълнител на летния театър в Бургас. Развълнуваната дама отговори „Хиляди пъти „Да“ и това екзалтира допълнително публиката на прекрасния концерт.  „Беше вълшебна вечер в Бургас. Благодаря Ви, че бяхме..

публикувано на 26.08.24 в 13:09

Група „Мери бойс бенд“ превърнаха улица „Богориди“ в снимачна площадка

Емблематичната улица „Богориди“ стана снимачна площадка в късния следобед. Група „Мери бойс бенд“ избраха пространството до Археологическия музей за кадрите към песента „Здравей!“. Режисьор на видеото е Васил Стефанов, с когото групата работа от доста време. Според замисъла Мери в жълта рокля идва откъм улица „Константин Фотинов“, спира при..

публикувано на 25.08.24 в 20:46

Созополски къмпинг е първият у нас със собствен параклис

Първият къмпинг в България със собствен параклис е край Сазопол, съобщава Camping.bg. Параклисът в къмпинг "Созопол Еко" е  осветен в събота от Негово Високо Преосвещенство Сливенския митрополит Арсений. В литургията участваха и Негово Преосвещенство Велбъждския епископ Исаак, както и отец Димитър от Созопол. Духовната обител носи името на пазителя на..

публикувано на 25.08.24 в 13:35

Фестивалът на фолклорната носия край Жеравна – пътуване назад във времето

В продължение на три дни Жеравна ще се върне в миналото. Този петък там се открива 16 – ят фестивал на фолклорната носия. Над 25 хиляди посетители се очаква да се включат в проявите му. Те ще са част от тридневен скок назад във времето (23, 24, 25 август), който е доброволно откъсване от придобивките на съвременния живот и връщане към света..

публикувано на 23.08.24 в 13:00

В кухнята на Етнографския музей показват как се приготвя гюзлеме

В Етно кухнята на бургаския музей ще представят как се приготвя гюзлеме. Е дна вкусна и добре позната на много поколения закуска, която се прави от домашно точени кори, а плънката ѝ може да бъде различна – сирене, извара, кайма, зеленчуци. Тестеното изделие е част от турската кухня, но все по-популярно и у нас. На много места се пече върху сач, за..

публикувано на 23.08.24 в 11:02

Румънско семейство благодари на бургаските лекари за спасяването на бебето им

12 години едно румънско семейство не забравя лекарите от УМБАЛ Бургас, които са спасили живота на бебето им. На всеки 13 август Кристина и Юлиян Домитро благодарят на Родилно отделение и Отделение по неонатология за своята Антония. И винаги се стараят да отбележат този ден тук, в Бургас. През 2012 година семейството е на почивка в Слънчев бряг, когато..

публикувано на 23.08.24 в 10:00

„Мери Бойс Бенд“ снима клип на „Здравей“ в родния Бургас

Тази неделя „Мери Бойс Бенд“ ще снима в Бургас клип към песента "Здравей" – първи сингъл от дългоочаквания нов албум, който ще бъде посветен на 30-тата годишнина на групата.  "„Здравей“ е изключително важна песен за мен и момчетата, много лична и зареждаща! Минаха точно 6 години от издаването на предишния ни албум „Щастливи дни“… През това време събрахме..

публикувано на 22.08.24 в 15:37