Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевен събира дарения за паметник на Емил Димитров

Емил Димитров
Снимка: Архив

Община Плевен обяви дарителска акция за събиране на средства за изграждане паметник на певеца Емил Димитров. Предстои да бъде избрано място за поставяне на паметника в централната градска част и обявяване на конкурс за идеен проект.

Мисля, че като град и като община трябва да почитаме известните си съграждани, каза кметът на Плевен Георг Спартански:

Къде ще бъде поставен в централната градска част и по какъв начин - паметникът, ще кажат скулптурите и архитектите. Ще бъдат обсъдени няколко варианта и ще бъдат внесени на сесия на Общинския съвет.

На страницата на Община Плевен е публикувана банковата сметка за дарения. Кметът се обръща и към плевенския бизнес:

Като идеята не е да искаме цялата сума от една, две, три или пет фирми, а повече на брой фирми и граждани, всеки според възможностите си с малки суми да дарят. Вероятно вече е време да започнем да разсъждаваме по-глобално, да направим една алея на плевенчаните, които са прославили не само Плевен, но и България в Европа и света.

Плевенските журналисти обявиха, че подкрепят и ще се присъединят към дарителската акция за реализиране на идеята за паметник на Емил Димитров.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44