Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започват Дни на културата "Сливенски огньове"

Снимка: БГНЕС

Майски дни на културата започват днес в Сливен. Поради лошото време тържественото откриване на традиционните „Сливенски огньове“ ще бъде в Драматичния театър, „Стефан Киров“, вместо на площад „Хаджи Димитър“, с концерт на рокгрупа "Кикимора" и Сливенския симфоничен оркестър. 

В програмата на Майските културни тържества са включени 4 фестивала: 17-и Национален фестивал на детската книга – 9-11 май, юбилейният 20-и Международен детски фолклорен танцов фестивал "Приятелство без граници“ – 22-25 май, 7-ото издание на Музикалния фестивал "Мишо Тодоров" – 28-29 май и Националният фестивал на руската песен и танц. Ще бъдат обявени победителите от Шестия национален конкурс за поезия „Дамян Дамянов“. 

Сливенският драматичен театър излиза с премиера на новия си спектакъл „Случайната смърт на един анархист” от Дарио Фо. Държавният куклен театър – със спектакъла "Докосване", копродукция с "Малко театро" – Будапеща. На 10 май Сливен ще отбележи 176 години от рождението на Хаджи Димитър. За сливенци на 23 май на площад „Хаджи Димитър“ ще пее Васил Найденов.

Финалът на тържествата ще бъде сложен с концерт на фолклорен ансамбъл „Сливен“ на средновековната крепост „Туида“.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.