Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Помориец с опасност за живота след като отнесе стълб и потроши мантинела

На 29.05.т.г. около 23.20 ч. на пътя Бургас - Варна, в района на надлеза до аерогара „Бургас”, поради движение с несъобразена скорост и загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в разделящите двете платна мантинели на надлеза, отнасяйки стълб на пътното осветление и повличайки мантинелата на платното за обратно движение, л.а. „Мерцедес CLK 270 CDI”, с бургаска регистрация, управляван от 25 годишния П.П. от Поморие. Парчета от мантинелата, след сблъска с „Мерцедеса”, ударили в предната част движещия се в платното в посока от Варна към Бургас, лек автомобил „Инфинити КХ 70”, със софийска регистрация, управляван от 44 годишния К.М. от Бургас / който не получил сериозни наранявания/. Водачът на „Мерцедеса” е откаран в МБАЛ – Бургас, където е настанен за лечение с диагноза „открита фрактура на лявата подбедрица и хеморогичен шок”, с опасност за живота. Двамата му спътници – П.А., 16 годишен от Поморие и А.К., 21 годишен от Поморие, не са получили сериозни наранявания.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пети ден продължава борбата с пожарите в Болярово /ОБНОВЕНА/

Овладяването на пожара в крайграничната община Болярово продължи и днес. Големите огнища са локализирани, няма опасност за населените места. Президентът Румен Радев посети най- пострадалото село Воден. В района бяха и съпредседателят  на Продължаваме промяната Кирил Петков и председателят на парламентарната група на ПП- ДБ. Николай Денков...

обновено на 20.07.24 в 17:21
Снимката е илюстративна

В Сливен започват проверки на земеделците за противопожарно оборудване

В област Сливен мобилни групи започват проверки на местата и дейностите с висок риск от възникване на пожари. Екипите са сформирани по заповед на областния управител Чавдар Божурски. В тях влизат представители на пожарната, полицията, горски и Областна дирекция „Земеделие“.  Групите ще осъществяват стриктен контрол по изправността на земеделската..

публикувано на 20.07.24 в 17:14

Калин Стоянов: Два хеликоптера гасят край Воден

Продължава работата на екипите в района на пожара във Воден, каза вътрешният министър Калин Стоянов. Той, заедно със служебния премиер Димитър Главчев, пристигна в Кърнаре, в чийто район също бушува пожар: "Работи се на няколко фронта. Започваме, още от вчерашния ден, да ограничаваме тези фронтове, но, за съжаление, има някои направления, на които и..

публикувано на 20.07.24 в 14:15

Радев в Болярово: Все още е време за действия! Има време за доклади и за анализи

Пети ден продължава борбата с огъня в крайграничната община Болярово. Ситуацията вече е под контрол, няма опасност за населените места. Президентът Румен Радев посети Болярово и част от пострадалите села. Радев в Болярово: Все още е време за действия! Има време за доклади и за анализи И днес продължава овладяването на пожара, като в момента..

обновено на 20.07.24 в 12:11

Около 56 000 декара площ гори в община Болярово

Към момента общата територия е около 53 хил. декара сухи треви и храсти, 2 500 декара широколистен масив и около 500 декара смесен масив. Това каза  зам.-директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР старши комисар Любомир Баров. Той, заедно с колегите си, са работили цяла вечер, за да се справят с огъня, който бушува..

публикувано на 20.07.24 в 08:30

Пожар на дюните край Несебър

В 11.50 часа е поучен сигнал за пожар на дюните край Несебър. Два екипа на пожарната са там посочи, началникът на областната служба - старши комисар Николай Николаев.  Горят сухи треви и храсти. На този етап няма опасност огънят да се разпространи. 

публикувано на 19.07.24 в 14:05

Откриха ново затворническо общежитие в Бургас за 1,3 млн. лева

1,3 млн. лева са инвестирани в подобряването на условията за лишените от свобода, които изтърпяват наказанията си в общежитие от открит тип към бургаския затвор. Служебният министър на правосъдието Мария Павлова и директорът на Главна дирекция „Изпълняване на наказанията“ гл. комисар Ивайло Йорданов откриха реновираното общежитие „Строител“ и..

публикувано на 19.07.24 в 13:44