Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Узакониха бетона на къмпинг "Юг"

Бетоновите плочи, които бяха излети на къмпинг „Юг“ преди година, не са върху дюни. Бургаският административен съд е отхвърлил заповедта за премахването им. 

Двете бетонови плочи, които бяха изляти на пясъка на къмпинг "Юг" през миналата година са част от проект за ваканционно селище. След проверки от няколко институции бе констатирано, че те са на сиви дюни, а кметът на Царево издаде заповед да бъдат премахнати. Тя бе обжалвана и съдът я отхвърля, коментира градоначалникът Георги Лапчев:

"Тъй като се оказа, че тази година пясъчната дюна, тъй като те са бягащи пясъчни дюни, тази година е избягала някъде и не знам какво точно се е случило с нея, но факт е, че съдът отменя заповедта на кмета за премахване на бетоновите плочи."

По време на съдебните заседания бе назначена експертиза, изготвена от геолог от БАН, чийто заключения са, че пясъците не са дюни. Паралелно с това Бургаският окръжен съд е потвърдил заповед на кмета на Царево за премахване на 16 каравани, част от същия ваканционен комплекс. Тя се обжалва пред върховната инстанция. 

В съда тече и отделно дело за издаденото разрешително за цялото вилно селище.

  


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Седми ден протест в Бургас срещу зелените сертификати /ОБНОВЕНА/

Около 30 души протестираха и днес пред сградата на Регионалната здравна инспекция в Бургас , срещу въвеждането на зелените сертификати . Те се обявиха срещу новите мерки и "принудителната", по думите им, ваксинация.  Почти толкова бяха и полицаите, които следят за спазването на реда. Организаторите поясниха, че имат разрешение за..

обновено на 26.10.21 в 15:46

Общинската администрация в Царево показва QR кодовете си

QR кодове на работното място на общинските служители в Царево дава 100 % сигурност на гражданите, които ползват услугите на фронт офисите в морския град . Тази практика е въведена още преди месец. Всеки може чрез личното си смарт устройство да сканира и да се увери в полза на своята сигурност, съобщи  кметът Георги Лапчев: „Това..

публикувано на 26.10.21 в 13:20

Сливен няма да отбележи градския си празник – Димитровден

Днес Сливен няма да отбележи градския си празник – Димитровден, заради усложнената епидемична обстановка в общината. Всички мероприятия са отменени. Те ще се проведат при намаляване на случаите от COVID-19, съобщиха по-рано от общинска администрация.  Въпреки пандемичната обстановка в общината сутринта в църквата „Свети Димитър“ бе отслужена..

публикувано на 26.10.21 в 12:01

Болярово посреща празника си с редица изпълнени проекти

Болярово отбелязва своя празник днес на Димитровден . Преди обяд в града бе отслужена тържествена литургия за здравето и благоденствието на жителите му. Проявите бяха ограничени заради ковид мерките. Почетния знак на общината, грамота и икона на Св. Димитър получиха 7 именици от Болярово, които тази година имат юбилей. Награди..

публикувано на 26.10.21 в 11:44
Христо Христов, кмет на община Болярово

Болярово отбелязва празник на града

На Димитровден празник на града празнува Болярово. По този повод кмета Христо Христов отправи приветствие към своите съграждани.  " От името на общинската администрация и лично от мое име имам честта и удоволствието да се обърна към всички вас и да ви поздравя с празника на нашия град-26 октомври Димитровден! За съжаление, заради..

публикувано на 26.10.21 в 11:37

Мария Бакалова,Стефани Кирякова, проф. д-р Илиян Иванов и д-р Дана Проданова са новите почетни граждани на Бургас

Общинските съветници одобриха 4 -ма нови почетни граждани на Бургас. Това са актрисата Мария Бакалова, гимнастичката Стефани Кирякова и лекарите проф. д-р Илиян Иванов и д-р  Дана Проданова. Мария Бакалова е българска актриса, родена в гр. Бургас. Завършила е Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“ в града със..

публикувано на 26.10.21 в 10:48

Само литургия и водосвет за празника на Айтос

Община Айтос отмени празненствата по случай Димитровден - празника на града, който се чества днес. Това се налага заради въведените мерки срещу коронавируса.  Предвиденото тържествено заседание на Общинския съвет е отменено. На него трябваше да бъдат наградени заслужили айтозлии - в областта на спорта и издигане на авторитета на Общината. Редовна..

публикувано на 26.10.21 в 08:30