Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млади червенокръстци представят в пиеска първата помощ

Доброволците на БМЧК - Бургас представиха своята образователна пиеска за деца на открито в ОДЗ "Детелина" в комплекс "Славейков". Над 100 деца успяха да се докоснат до първата помощ под формата на увлекателна приказка с любимите горски животни Мечо, Лиса и Зайо в главните роли. Сценката „Добротворци“ цели да даде на малчуганите базисни познания за това как се оказва първа помощ по интересен и достъпен за тях начин, защото превенцията на тежки злополуки и способността за справяне с кризисни ситуации се възпитават още от най-ранна възраст. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Председателят на общинския съвет в Ямбол Антон Шиков.

Ямболските общински съветници даряват заплатите си на опожарените Воден и Крайново

Общинските съветници в Ямбол гласуваха месечното им възнаграждение да бъде дарено на най-тежко пострадалите при пожара в селата Воден и Крайново. Сумата от 45 хил. лева ще бъде насочена към хората, останали без дом, уточни председателят на Общинския съвет в Ямбол Антон Шиков: „Така или иначе средствата не са кой знае какво, когато..

публикувано на 25.07.24 в 15:53
Село Воден след пожара.

25 заявления за помощи са подадени след пожарите, парите са преведени за 11 от тях

Потърпевшите от пожарите в страната са подали досега 25 заявления с искане за отпускане на еднократна помощ в размер до 1 578 лева за покриване на жизненоважни потребности. На 11 семейства тя е отпусната ден след подаването на заявлението, а за останалите предстои в най-скоро време - съобщи служебният министър на труда и социалната политика Ивайло..

публикувано на 25.07.24 в 13:50

Разширението на кв. Крайморие на север: По-ниски сгради до 300 квадрата

Намаляват се параметрите за височина на сградите в северната част на предвиденото разширение на бургаския квартал Крайморие. Въвежда се и ограничение за максимално допустимата застроена площ на жилищните сгради там. Промените предлага местната администрация. Преди да стигнат до общинския съвет те предизвикаха дебати днес в комисията по..

публикувано на 25.07.24 в 13:32

НС прие промени за размера на обезщетенията за безработица

Депутатите приеха на първо четене промени в Кодекса за социално осигуряване. Те предвиждат при определяне размера на обезщетенията за безработица на осигурявалите се в България и в страни от ЕС, да не се вземат предвид само доходите от последната работа, каквато е практиката досега, а изчисленията да се правят на база последните 24..

публикувано на 25.07.24 в 13:00

НСОРБ със становище по законопроекта за консолидиране на ВиК дружествата

Националното сдружение на общините в България излезе със становище относно законопроекта за водоснабдяването и канализацията. Той предвижда консолидиране на останалите общински ВиК дружества в страната към държавните, както и промени, свързани с регулиране цената на услугата. Според Сдружението, това ще намали конкуренцията, ще елиминира..

публикувано на 25.07.24 в 12:08

Държавата даде имот на община Созопол, свързан с ВиК проект

С решение на правителството Община Созопол получава собствеността върху имот - частна държавна собственост, намиращ се в. м. „Синетудис“, гр. Созопол.  Той е с площ 9565 кв. м и ще бъде използван за изграждане на нова водна камера към съществуващ напорен водопровод „Каваци“. Обектът е част от проект „Интегриран воден проект на област Бургас“,..

публикувано на 24.07.24 в 16:39

Новата детска градина в сливенското село Сотиря ще е готова през септември

Сградата на новата детска градина в сливенското село Сотиря трябва да е готова през месец септември. Това стана ясно по време на посещението на кмета Стефан Радев на обекта. Той се запозна с напредъка на строителството и разговаря с управителя на фирмата-изпълнител Тодор Дечев. Изграждането на новата сграда започна през месец септември 2023..

публикувано на 24.07.24 в 16:08