Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Специален режим за движение в центъра на Бургас в събота и неделя

Няма да има пълно затваряне на улица "Димитър Димов" заради предстоящото Европейско първенство по триатлон в събота и неделя. Това изискване беше поставено изрично от кмета на Община Бургас Димитър Николов пред представители на федерацията, които настояваха за пълното й затваряне в дните на състезанието.

Основните аргументи на бургаския кмет са свързани със съвпадането на първия ден от първенството с Черешова задушница. Той увери организаторите, че за Бургас е чест да бъде домакин на престижното състезание, но в същото време провеждането му не трябва да пречи на бургазлии да почетат паметта на близките си.

След няколко часа преговори се стигна до решение да бъде намалено времетраенето на велосипедните пробези, така че улиците, попадащи в маршрута, да не бъдат затваряни изцяло, а само частично.

Ограниченията ще касаят следното трасе:  "Гъбката" в Морската градина - бул. "Демокрация" - ул. "24-ти Черноморски пехотен полк", пресичане на жп прелез, бул. "Димитър Димов" - болница "LIFE hospital" в к-с "Изгрев".  Така автомобилите няма да могат да преминават по време на отделните стартове, но движението ще бъде пускано в интервалите между тях.

Хората ще могат безпроблемно да стигат до Гробищен парк по бул. "Стефан Стамболов",  ул. "Транспортна",  кръговото кръстовище на изхода на Бургас към София.

В специалната организацията на движение ще се включат КАТ, заедно с общинските структури на УКОРС и ОП "Транспорт". Община Бургас препоръчва на своите жители и гости да използват алтернативни маршрути за придвижване:

- По "Демокрация" в отсечката ул. "Кирил и Методий" - МБАЛ

- По ул. "Цар Симеон" - от "Булаир" до "Сан Стефано"

- Жителите на к-с "Лазур" да използват подходите и изходите на "Демокрация", без да слизат към ул. "24-ти Черноморски пехотен полк".

График за движение по часове  по следния маршрут - "Гъбката" в Морската градина - бул. "Демокрация" - ул. "24-ти Черноморски пехотен полк", пресичане на жп прелез, бул. "Димитър Димов" - болница "LIFE hospital" в к-с "Изгрев":

Събота

08.00 - 09.25 часа - Затворено

09.25 - 11.00 - Отворено

11.00 - 12.25 - Затворено

12.25 - 13.30 - Отворено

13.30 - 14.55 - Затворено

14.55 - 16.30 - Отворено

16.30 - 17.55 - Затворено

След 17.55 - Отворено

Неделя

08.00 - 09.25 - Затворено

09.25 - 11.30 - Отворено

11.30 - 13.00 - Затворено

13.00 - 13.30  - Отворено

13.30 - 15.00 - Затворено

След 15.00 - Отворено

В събота и неделя паркирането по изброените улици, попадащи в маршрута за колоездене от "Гъбката" до "LIFE hospital", е забранено. Автомобилите в нарушение ще бъдат премествани в паркинга на ул. "Гурко.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Все още не е потушен пожарът между ямболските села Крайново и Голям Дервент

Все още не е потушен пожарът между ямболските села Крайново и Голям Дервент. В борбата с огъня са включени 12 противопожарни екипа от Ямбол и съседните области, на място са горски служители и доброволци. Въпреки, че пожарът е под контрол, остава рискът от ново  разпалване, каза областният управител Николай Костадинов. "Все още не можем да заявим..

обновено на 23.08.24 в 14:15

ОДМВР Бургас: Късо съединение е предизвикало пожара в к-с "Възраждане"

Късо съединение е причината за възникналия снощи пожар в к-с “Възраждане“, при който бяха опожарени два гаража, информират от бургаската полиция.  Огънят тръгна около 20 часа от един от разположените един до друг гаражи и засегна общо пет от тях. Два, съхраняващи стари дрехи и мебели, са напълно изгорени, а три са частично засегнати. Гаражи..

публикувано на 23.08.24 в 12:01

Двама мъже и 25-годишна жена са задържани за кражба на 8200 евро в Сарафово

Полицията в Бургас задържа двама бургазлии и жена на 25 години за кражба на 8200 евро и марков дамски часовник от жилище в кв. Сарафово. Кражбата е станала в нощта на 10 срещу 11 август.  В разкриването и задържането им са участвали с лужители на "Криминална полиция", Пето Районно управление и сектор "Специални тактически действия". Тримата..

публикувано на 23.08.24 в 09:47

Заловиха шофьор с 2,40 промила алкохол в "Меден рудник"

39-годишен бургазлия е заловен да шофира с 2,40 промила алкохол в кръвта, съобщават от ОДМВР.  Той е спрян малко след полунощ в района на бл. 60 в комплекс „Меден рудник“.  Водачът е задържан, а автомобила - иззет. Образувано е бързо производство.

публикувано на 23.08.24 в 09:28

Мъж и жена загинаха на пътя в района на Слънчев бряг

Тежък пътен инцидент е отнел живота на двойка руски граждани, съобщиха от бургаската полиция.  Снощи, около 22:52 ч. по пътя Бургас - Варна в района на Слънчев бряг, срещу к-с "Форд Нокс", лек автомобил "Фолксваген Кади" - такси, с бургаска регистрация, управляван от 74-годишен мъж от Св. Влас - блъснал неправилно пресичащите пътното платно мъж и жена...

публикувано на 23.08.24 в 07:18

Гаражи горяха в бургаския комплекс "Възраждане"

Два гаража изгоряха в бургаския комплекс "Възраждане" тази вечер.  Около 20.00 ч. е получено съобщение за горящ гараж на  улица “Св. Климент Охридски” 29, съобщиха от ОД на МВР. До пристигане на противопожарните екипи огънат обхванал пет гаражни клетки. Пожарът  е локализиран и ликвидиран в 20.20 ч..  При последвалия оглед е констатирано, че напълно..

публикувано на 22.08.24 в 21:27
архив

Гасят пожара между боляровските села Крайново и Голям Дервент (ОБНОВЕНА)

Продължава гасенето на пожара в землищата на боларовските села Крайново и Голям Дервент, който възникна този следобед. В района, който е обхванал площ от около 200 дка, са разположени 10 противопожарни екипа, горски служители и доброволци. Огънят гори в пресечена местност, уточни  комисар Кольо Гяуров, началник на Регионалната дирекция "Пожарна..

обновено на 22.08.24 в 20:45