Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С танци и песни бургазлии защитиха традиционното семейство

С нетрадиционен манифест, но в подкрепа на традиционното семейство между мъж и жена, над сто бургазлии се събраха на площада пред сградата на Община Бургас. С танц на семейни двойки и техните деца, участниците, които се отличаваха по пол чрез розови и сини тениски, изразиха своята позиция на защита към традиционното семейство.

Инициативата бе на християнските протестантски църкви в Бургас, които преди две години отново, по повод провеждането на София Прайд 2014, излязоха на шествие по бургаските улици със сватбени костюми и булчински рокли.

Снимка


Инициативата не е насочена хомосексуалистите, а е контрапункт на все по-агресивно налагащата се демонстрация на сексуалността, която води до твърде ранно сексуализиране на подрастващите и подкопава устоите на брака, обявиха организаторите. 


БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Допълнителни места във влаковете ще има днес и утре

БДЖ днес и утре осигурява допълнителни места заради почивните дни.Над 9 000 са те в състава на влаковете, които пътуват по основните направления в страната. Това се прави с цел да бъде осигурено удобно придвижване на клиентите. Местата са в 18 композиции.  БДЖ напомня, че пътуващите  могат да закупят билети за своето пътуване и..

публикувано на 04.03.24 в 15:00
Даниел Йорданов (вторият вдясно) сподели впечатленията си от мароканската галерия

Мароканска галерия показва бургаски творци

Платната на девет български творци са  подредени в галерия Басма, в град Бускура, на около 20 км от Казабланка. Идеята за изложбата е на художникът Халид Ел Бекай, който кани бургаския си колега Даниел Йорданов Алберчи. Останалите българи в общата изложба са:  Ангелина Николова, Анна Михайлова, Георги Демирев, Николай Ханзаров, Паулина Сърбова,..

публикувано на 04.03.24 в 12:54

15 лева на ден за обучение на безработни

88 милиона лева са предвидени в държавния бюджет за 2024 година за така наречените активни политики на пазара на труда - това предвижда проектът на Националния план за действие по заетостта, който предстои да бъде одобрен от правителството. Средствата са с 15 милиона лева повече в сравнение с миналата година. С тях ще бъде осигурена заетост на 9900..

публикувано на 04.03.24 в 11:11

"Гордите българи" с благотворителен концерт за паметник на Левски

Благотворителен концерт за събиране на средства за изграждането на паметник на Васил Левски в Бургас организира фондация „Гордите българи“. Събитието е на 4 март от 18 часа в Дома на нефтохимика.  В празничното издание на 3 март на предаването "Детско царство", гостуваха създателите на фондацията. Пред водещите Анастасия, Стивън и..

обновено на 04.03.24 в 10:32

Движението в участък от пътя Варна-Бургас се осъществява двупосочно в една лента (обновена)

Възстановено е движението при км 147 на път I-9 Варна – Бургас. От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха  по-рано, че в участък от пътя между   Старо Оряхово – Рудник трафикът се извършва двупосочно в една лента, поради претоварване на тежкотоварен автомобил. 

обновено на 04.03.24 в 10:30

Памела Калпакчиева от Карнобат ще получи награда за превод в Брюксел

На 21 март Памела Калпакчиева от Карнобат ще бъде наградена  в Брюксел. Тя е тазгодишният победител за България в конкурс за превод. Той е организиран от Европейската комисия и се провежда за 17 път.  Карнобатската тинейджърки ще застане с още 26 свои връстници в белгийската столица, след като спечели..

публикувано на 04.03.24 в 10:17

От април БЧК - Бургас предоставя 17 вида хранителни продукти на нуждаещите се

От април БЧК - Бургас стартира традиционната кампания, в която ще бъдат раздадени над 17 вида храни на нуждаещите се, каза директорът на структурата Виолета Радева. Хранителната програма е по проект на ЕС и над 15 хил. души ще бъдат обхванати.  В момента се получават и сортират продуктите. "Критериите са ясни като най-много са хората, които са..

публикувано на 04.03.24 в 08:33