Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският фонд "Култура“ в Сливен ще финансира с 13 000 лева 8 културни проекта

Снимка: община Сливен

Осем проекта от областта на литературата, изкуството и образованието ще бъдат подкрепени с над 13 000 лева от общинския фонд "Култура“ в Сливен. Това стана ясно на пролетната сесия на фонда за 2016 г.

На Третата сесия на общинския фонд "Култура" експертен съвет разгледа и оцени 13 проекта, свързани със Сливен и Сливенския край, като целта на фонда е с 30 000 лева годишен бюджет да подпомага финансово даровити творци и техни произведения.

На пролетната сесия за 2016-та година, бяха одобрени осем проекта от областите литература, изкуство и образование, които ще се финансират с 13 300 лева общо. Сред тях са специален брой на списание "Пламък" за 130 години от смъртта на Добри Чинтулов; кураторски проект "Преоткриване", посветен на 20 години от създаването на специалност "Иконопис" в Художествената гимназия "Димитър Добрович"; документален филм "Света гора Сливенска"; книга за Надя Неделина по повод 100 години от рождението на поетесата,;документалният сборник "Сливенци", посветен на старите Сливенски родове и три книги, между които "Стъпки по пясъка" и "Портрет на моя град".

Отхвърлени са 2 проекта, а 3 са отложени за есенната сесия на фонда, който досега е подкрепил 20 проекта на сливенски творци.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.