Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

За седми път "Хоро край поморийския бряг"

Фестивалът „Хоро край поморийския бряг" ще се проведе за седми път на 25 и 26 юни. Всеки клуб, който участва, ще изиграе едно хоро по свой избор, а всички заедно ще представят народни танци от Тракийска, Добруджанска, Северняшка, Шопска и Пиринска област.

Студентският ансамбъл при Югозападния университет „Неофит Рилски" в Благоевград е специален участник във феста. Той ще представи традиционни хора от Средногорието, някои от които ще бъдат разучени по време на един от семинарите в програмата.

Тя ще започне с дефиле на участниците по главната пешеходна улица на Поморие в събота.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложба в Комплексния онкологичен център в Бургас

Изложба ще бъде открита в „Комплексния онкологичен център – Бургас. Тя е  от поредицата артинициативи под мотото „Продължаваме“. Кампания е създадена преди 3 години  от д-р Константинов и неговия екип от Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология – София, чийто еднокилометров коридор и топла връзка с Лъчетерапевтичния..

обновено на 11.08.20 в 09:02

Джаз в Бургас и през август

"Джаз в Бургас" се завръща на 14 и 15 август в открития двор на "Флора".  Първата фестивална вечер започва в 20.00 часа.  Началото ще поставят Y Jazz Велека Цанкова - вокал,  Мартин Бодуров - тромпет,  Светослав Миланов - пиано,  Данеле Феббо - бас,  Виктор Викторов - барабани.   Ще последва Ангел Заберски бенд  Ангел Заберски - пиано,  Борис Таслев -..

публикувано на 10.08.20 в 17:27

Бродуейският мюзикъл „Целуни ме, Кейт!” отново на бургаска сцена

След блестящата премиера на бродуейския мюзикъл „Целуни ме, Кейт!“ – на закриването на миналогодишните Бургаски музикални празници – на 4-ти септември 2019 г., мюзикълът от Коул Портър ще се играе отново в Бургас – на 11-и август, вторник, от 20.30 часа на сцената на Летния театър.  Музикалният проект вече придобива своя зрял облик,..

обновено на 10.08.20 в 16:44

С „Лебедово езеро“ ще бъде отбелязан юбилей на проф. Хикмет Мехмедов

70-годишнината на проф. Хикмет Мехмедов ще бъде отбелязана с балета „Лебедово езеро“ на 13 август от 20.30 часа, на сцената на Летния театър. Дългогодишният балетмайстор на Държавната опера в Бургас е оставил своя траен отпечатък – в художествен и естетичен план, в творческата продукция на бургаската културна институция. Събитието е поредното от..

публикувано на 10.08.20 в 14:46

Ник: Отсега мога да обявя третото издание на Spice music festival

Трето издание на  ще има догодина през август  Spice music festival. Това обявиха организаторите по време на третата фестивална вечер в Бургас. На нея стана ясно, че един от най-очакваните изпълнители  Нана не може да пристигне в страната, заради коронавируса и рестрикции на летищата. Между 4 и 5 хиляди души публика на  вечер събра тазгодишното..

публикувано на 10.08.20 в 13:20

Представят изложбата "Вдъхновението Деултум" в Бургас

Фотоизложбата "Вдъхновението Деултум" е подредена пред алеята на Културния център "Морско казино", съобщиха от Община Бургас. Тя може да бъде разгледана  до края на месец август. Археологическите проучвания в античния и средновековен град Деултум - днешното село Дебелт, имат 40-годишна история. Започнали със строителството на металургичен комбинат в..

публикувано на 10.08.20 в 13:18

EAST 17 ще участват за втори път на SPICE Music Festival

Трета фестивална вечер предстои на SPICE Music Festival. Заради невъзможност на изпълнители да пътуват до Бургас заради ситуацията с коронавируса и ограниченията в някои страни, се наложи промяна в програмата. EAST 17 пристигат отново в България, за да участват в събитието. Почитателите им ги видяха и миналата година а сцената. Включват се и 5IVE...

публикувано на 09.08.20 в 17:18