Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Гръдни специалисти с безплатни прегледи в "БУРГАСМЕД"

Гръдни хирурзи ще преглеждат безплатно в болница "БУРГАСМЕД" в Меден рудник. Консултатитивните прегледи ще започнат от 4-ти юли и ще продължат до края на месеца. Ще се консултират хора с туморни заболявания на белия дроб, на трахеята или бронхите, обясни д-р Таньо Стефанов от лечебното заведение.

чуйте в звуковия файл интервюто на Елена ДимитроваБезплатните прегледи ще се извършват всеки понеделник и сряда от 13:00 до 15:00ч. с предварително записване, уточняват от бургаското лечебно заведение.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ясна е новата цена на парното в Сливен

Новата цена на парното за битови абонати в Сливен от 1 юли е 75,34 лв. без ДДС за мегават час, а намалението спрямо миналгодишните цени е с около 5 лева. Това съобщи директорът на ТЕЦ Сливен инж. Павлин Костов, позовавайки се на решението на КЕВР за утвърдените нови пределни цени на топлинната енергия, за регулаторния период 1.07.2020 – 30.06.2021..

публикувано на 07.07.20 в 17:08

Живущи в ж.к."Възраждане" внесоха подписка срещу глобите за неправилно паркиране

Подписка срещу наложени глоби от Община Бургас за неправилно паркиране, внесоха в администрацията и Обшинския съвет  собственици на автомобили, живущи в два блока на улиците „Шейново“ и „Сан Стефано“. Всеки, който спира в разрез с правилата на Закона за движение по пътищата, е нарушител,  е становището на общината.  Според живущите на ул...

публикувано на 07.07.20 в 15:11

Детски рисунки дарени от парк „Странджа“ ще красят родилните отделения на две бургаски болници

Инж. Румяна Цвяткова  директор  на ДПП „Странджа“  към Изпълнителната агенция по горите  дари днес 25 детски  рисунки на родилните  отделения  на  УМБАЛ - Бургас АД и УМБАЛ  „Дева Мария“ - кв. Ветрен. Рисунките са от две инициативи на дирекцията на парк „Странджа“ и на ИАГ.  Едната беше посветена на 25-годишния юбилей на ПП „Странджа“ , а..

публикувано на 07.07.20 в 14:37

Филми от три континента ще гледаме на Международния филмов фестивал в Бургас

 Актуална кино селекция от цял свят ще представи петото издание на Международен филмов фестивал Бургас . В конкурсната програма влиза копродукцията " Ще умреш на 20 " на суданския режисьор Амжат Абу Алала Алала. Той оглавява Комитета за програмиране на Фестивала за независим филм в Судан и е представител на страната си в Арабския филмов институт...

публикувано на 07.07.20 в 11:52
снимката е илюстративна

Питат бургазлии как да бъдат именувани 130 улици в града

Пет обществени обсъждания за именуване на улици ще се проведат в различните административни райони, квартали и съставни селища на община Бургас. Това ще се случи от 7-10 юли и се налага поради влизането в сила на нови Подробни устройствени планове (ПУП) и искане от граждани за издаване на административни адреси. Броят на улиците е 130. Всяка от тях..

обновено на 07.07.20 в 11:28

Подписани са договорите за още 2 проекта на община Болярово

Официално започва реализацията на проектите на община Болярово за рехабилитация на тротоари и за изграждане на нова фитнес-зала в град Болярово. Вчера кметът на общината Христо Христов и изпълнителният директор на СНЦ „МИГ – Елхово – Болярово“ Нели Кадиева подписаха договорите за двата проекта, които ще се реализират по Програмата за развитие на..

публикувано на 07.07.20 в 10:56
Σοζόπολη

Паркингите в Созопол – доволни и недоволни  

Община Созопол драстично е повишила приходите от паркингите, след като те станаха общински. Въпреки положителните ефекти, има сигнали и на недоволни.  6 общински паркинга с общ капацитет 800 места, с 480 повече в сравнение с преди. Електронна система и видеонаблюдение. Това са новостите в града това лято, след като паркингите..

публикувано на 07.07.20 в 09:10