Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Екзотични папагали ще гостуват на Бургас

От 1- ви юли 2016 до 31-ви август 2016 бургаски мол ще бъде домакин на международната изложба на папагали от три континента.

В изложбата „Macaw Garden Show“  са включени над 35 вида пернати: седем вида Ара, четири вида Какаду, Амазона, Жако, Еклектус,  като и три вида много редки птици. Това са Хиацинтовата Ара Джулс/както казват децата „Синия папагал от филма РИО“/, Токо Тукана Рафи и Златния папагал – Съни. 
Факта, че птиците не са поставени в клетки, нямат прегради, а са свободни, прави изложбата още по-вълнуваща. Те са специално подготвени за целта и по този начин всеки може да се наслади на красотата им така, както би ги видял в естествената им среда. За това допринася и специалния интериор, който Ви кара да се чувствате като в истинска джунгла.
Експрезидентът Георги Първанов и футболистът Благой Георгиев  бяха едни от първите , които посетиха най-голямата изложба на папагалив Парадайс център. Акционерът на първия лайфстайл шопинг център Давид Михайлович, спа лидерът Виктория Кесаровска, предприемачът Валери Шопов, модния директор Атанас Лазаров, певецът Краси Аврамов, Ваня Червенкова, Жана Янева,  Мартин Божаков ( финалист "Мистър София 2015), Йоанна Козева от Биг Брадър, кубинската изпълнителка Долорес са част от популярните личности, които посетиха екзотичната сбирка. 
В Бургас лично кмета Димитър Николов получи покана да посети и открие изложбата в морския град,

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Охраняват манастир " Св. Богородица" след смяната на игуменката му

Служители на СОТ охраняват манастир „ Св. Богородица“ в Бургас, в момента той е затворен за посетители, а в него продължава да живее бившата вече игуменка Серафима. Достъп до вътрешността имат само определен брой лица. Те са включени в списък, като всеки един, който не е в него, е спиран. Наш екип се опита да влезе, за да разговаря с майка Серафима,..

публикувано на 05.08.21 в 19:39

Темите в предаването" Булевард Демокрация" на 5 август

Успешен за туристическия сезон месец юли отчитат хотелиери и туроператори по Южното Черноморие. Значителен е ръстът на туристи в сравнение с миналата година, когато курортите бяха празни. Препълнените курорти, обаче, освен положителна тенденция за българския туризъм извадиха на показ и много нерешени проблеми.Какви са те в най-големия курортен..

публикувано на 05.08.21 в 14:52

Продължава ремонтът на пътната мрежа в Каблешково

Продължават дейностите по проекта, който стартира в началото на юли, за реконструкция на част от общинската улична мрежа в град Каблешково, финансиран по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. Кметът на община Поморие Иван Алексиев и кметът на Каблешково Ивайло Иванов инспектираха дейностите по проекта, които включват..

публикувано на 05.08.21 в 14:35

Нов паркинг за 150 автомобила в Изгрев

Нов паркинг за около 150 автомобила изгради община Бургас по програма "Моят град, моят квартал,моята улица". Той се намира в к-с „Изгрев“ до бл. 55. Паркингът е с монтирано е ново осветление, удобни тротоари. Предстоят довършителни дейности по полагане на втория износващ пласт асфалт.

публикувано на 05.08.21 в 12:13

Два дни празнуват в Несебър празника си

Два дни в Несебър честват празника на града на Голяма Богородица, информират от общината. Кулминация в програмата по традиция е в нощта на 15 август, когато ще има с впечатляващо 3D светлинно шоу на крепостните стени и грандиозен пиро-музикален лазерен спектакъл. В концертната програма участие ще вземат любими на българската публика изпълнители..

публикувано на 05.08.21 в 10:45
Снимката е илюстративна.

Частично спиране на водата в Ахтопол

Частично спиране на водата ще има днес в Ахтопол. Причината са възникнали аварии на ул. "Крайморска" и на ул. "Смокиня".  „По тях се работи, така че водоподаването ще бъде възстановено във възможно най-кратък срок“, съобщават от кметството.

публикувано на 05.08.21 в 09:09
Константин Райков, член на КЗП

Константин Райков: Най-честите сигнали в КЗП са за дублирани почивки и липса на хигиена в заведения и хотели

Най-честите нарушения, за които постъпват жалби в Комисията за защита на потребителите са за липса на хигиена в местата за настаняване и в заведенията за хранене. Има случаи и на дублирани резервации за почивка. 4 екипа на комисията са ангажирани с проверките за нередности от Резово до Обзор.  Комисията за защита на потребителите стартира..

публикувано на 05.08.21 в 08:30