Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Кулов представя новата си книга "Хора на истината"

Снимка: БГНЕС

Журналистът от Кърджали Георги Кулов избра Българското национално радио, за да представи новата си книга. Тя е озаглавена "Хора на истината" и в нея се разказва за общността на алианите в България.
„Хора на истината“ е поредната изследователска книга на журналиста Георги Кулов. Освен историята на алианите, тя описва съвременните обичаи, съхранените традиции и местата, където се провеждат техните големи събори. Кулов е единственият репортер, допуснат близо до това сравнително слабо известно ислямско общество. В средата на юли книгата ще бъде представена за първи път на национално ниво. 
Националното радио е една от най-авторитетните институции в страната, институция, която се ползва с доверие заради своята обективност и смятам, че това ще бъде най-добрият ефир за едно послание, за мир и солидарност, което излъчва тази общност и разбира се сме се опитали да го предадем чрез книга.
 Общността на алианите, наричани още алевити, присъства в България, Гърция, Македония и Европейската част на Турция.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.