Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Травиата" за начало на Летните музикални вечери в Стара Загора

Античен форум "Августа Траяна"
Снимка: Чавдар Златев

Тази вечер на Античния форум в Стара Загора се откриват летните музикални вечери с операта на Джузепе Верди „Травиата“, постановка на Старозагорската държавна опера. Осем нови постановки ще представи на своята публика и на гостите на Стара Загора оперният театър. „Набуко“ е съвместна продукция с Бургаската опера, а „Кикот“ – със столичния музикален театър „Стефан Македонски“. 

В оперния концерт утре ще гастролират„ италианските оперни звезди Марио Маланини, Кармело Карузо, Соня Фортунато и латвийското сопрано Алиса Зиновиева. Тези музиканти са за първи път в Стара Загора, а Кармело Карузо и Соня Фортунато правят своя дебют на българска сцена,  съобщи директорът на старозагорската опера Огнян Драганов. Диригент ще е Марчело Рота. 

В програмата са включени още концертът „Българското оперно чудо на 20 век - операта“ заедно с филм за Николай Гяуров, "Кино-класик Soundtracks "- концерт филмова музика и балетът „Пепеляшка“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.