Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Незаконна такса събират на Силистар

Незаконна такса за вход събират на плаж Силистар. От община Царево призовават да не се плащат пари за достъп до ивицата, тъй като той е безплатен.

По две такси са се събирали днес на плаж Силистар, алармираха почиващи на ивицата. Ваня Цветкова разказа, че сутринта е била спряна още на пътя, който води към плажа и двама мъже й поискали един лев. Издали й касова бележка. При опит да спре колата си на импровизирания паркинг, други хора и поискали за това още четири лева. И казали, че тези, дето събирали по един лев лъжат.

Кметът на Царево Георги Лапчев призова хората да не плащат за вход:

„Никой няма право да взима пари и да се крие зад такси и всякакви пропускателни режими, така да определя сумата, която взима от хората, когато те се намират на пътя, който е между централния път и плажа на Силистар.“

Има поставени табели, в които е посочено, че достъпът до плажа е безплатен и не може някой да събира пари за това, добави Лапчев.

Той поясни, че при проверка на място „своеобразните концесионери“ си тръгвали. 

чуйте в звуковия файл репортажа на Мариян Иванов
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спират водата в част от "Меден рудник"

Днес ще бъде спряно водоподаването в комплекс „Меден Рудник“ - висока зона: в селото - района между улиците "Захари Стоянов", "Миньорска", "Кооператор" и "Мургаш", местността Шилото, Върли бряг, фирма "АВЕС" и кариера "АНДЕЛА" . Засегнати са и част от жилижните блокове в района -  високата зона на блокове 23, 24, 25, 26, 26А, 27, 27А. Водата ще..

публикувано на 16.05.22 в 07:51
снимката е илюстративна

Колокритеруим за купа "Бургас" в "Меден рудник"

Във връзка с провеждане на традиционния колокритериум „Купа Бургас“ днес до 15:30 часа се налага затваряне на улица „Георги Попаянов“ в участъка от ул. „Апостол войвода“ до ул. „Петрова нива“ в к-с „Меден рудник“.  Община Бургас призовава водачите на превозни средства да използват алтернативни маршрути.

обновено на 15.05.22 в 11:23

Украинците масово напускат страната

"До 31 май хотелите трябва да бъдат освободени и украинските бежанци да бъдат транспортирани до други места за настаняване. В момента в хотели са настанени над 63 000 жители на Украйна. Над 33 000 са потвърдените места за настаняване в общински ведомствени бази . Част от украинците са заявили, че желаят да напуснат страната, друга част излизат на..

публикувано на 15.05.22 в 10:20

Фестивал на хвърчилата днес край Банево

Фестивал на хвърчилата ще има днес край Банево. Второто издание отново се провежда на хълмовете над квартала, носещи името Трите сестри.  "Мястото е благоприятно за пускането на хвърчила. В същото време изкачването до него представлява лек пешеходен преход, а от самия връх има много красиви гледки към целия Бургаски залив, града и околните села,"..

публикувано на 15.05.22 в 09:44

Благотворителен концерт под надслов „Гласът на мира“ в Летния театър

Благотворителен концерт под надслов „Гласът на мира“ ще се проведе днес в Бургас. В него ще участват български и украински изпълнители. Целта е да се съберат средства в помощ на украинските деца. Концертът ще се проведе от 18.00ч.в Летния театър в града. В Летния театър ще бъдат поставени кутии за дарения, в които всеки ще може да остави средства, а..

публикувано на 15.05.22 в 09:08
Инж. Георги Лапчев, кмет на община Царево приветства присъстващите на празника

Община Царево бе домакин на "Фестивала на зелениката"

Всяка година, през май месец, когато е цъфтежът на рядкото и красиво растение – странджанска зеленика, на територията на природен парк "Странджа" се организира едно от най-значимите събития за района – „Фестивалът на зелениката“.  Тази година домакин на събитието е красивото странджанско село  Бродилово. Официалното откриване на 18-тото..

публикувано на 15.05.22 в 07:31

С голям събор отбелязаха 220 години от основаването на Камен връх

Двеста и двадесет години от основаването на Камен връх и 151 години от построяването на православния храм „Свети Атанасий“ честваха на днешния 14 май в боляровското село. А освен това своите 70-годишнини отбелязаха съвместно и три набора – родени тук през 1950, 1951 и 1952 г. „Повече от 60 години не бях се връщал. Семейството ми се премести в..

публикувано на 14.05.22 в 22:38