Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пет месеца условно за сръбските ултраси

 Районен съд Несебър одобри внесени споразумения, с които двама обвиняеми сръбски граждани се признават за виновни за нанесени леки телесни повреди на четирима български граждани по хулигански подбуди в к. к. “Слънчев бряг”

На 29.07.2016 г. Районен съд – Несебър одобри, като непротиворечащи на закона и морала,  внесените от Районна прокуратура Несебър две споразумения, с които обвиняемите Неманя Стеванович и Урош Йелисавич се признават за виновни 

На основание чл. 23 ал. І от НК, съдът е наложил едно общо наказание за извършените две престъпления, а именно по-тежкото такова – „лишаване от свобода“ в размер на 5 м., изпълнението на което е отложено за изпитателен срок от 3 г.

Определенията на Районен съд Несебър, с които са одобрени споразуменията и по двете дела са окончателни, имат силата на влязла в законна сила осъдителна присъда и не подлежат на обжалване.

Тъй като в хода на разследването по досъдебните производства са били установени доказателства за извършени и други престъпления от общ характер против личността, наблюдаващите прокурори при Районна прокуратура Несебър са отделили материали в нови три полицейски производства, които ще бъдат приключени по общия ред.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

АПИ ограничава движението на камиони над 20 тона в 6 области

Агенция "Пътна инфраструктура" ограничава движението на камиони с тегло над 20 тона в шест области утре (14 юли) между 13 и 21 ч, съобщи пресцентърът ѝ. Причината е очакваното горещо време с температури над 35 градуса на сянка . Целта е да се намали рискът от деформации на пътната настилка и да се опази животът и здравето на пътуващите. Областите са..

публикувано на 13.07.24 в 12:20
Пожар. Снимката е илюстративна.

Пожарът в Ямболско се разрасна на 6000 дка, гори и широколистна гора

На б лизо 6000 декара се разрасна пожарът, който избухна вчера в  района на ямболските села Мелница и Гранитово. Първоначално той обхващаше 1000 дка сухи треви и храсти.  В момента няма опасност за населените места, уверяват властите. В овладяването на огъня са включени десетки пожарникари, военни граничари и горски служители. Продължава..

публикувано на 13.07.24 в 11:58
Главен комисар Александър Джартов

Александър Джартов: Няма застрашени населени места от пожарите в страната

Няма застрашени населени места от избухналите пожари в страната. Това съобщи в интервю за БНР директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Александър Джартов. "Основно имаме големи пожари като фронт и като площи в района на село Срем, както и в Горнославци, община Ивайловград. Продължава в община Хисаря,..

публикувано на 13.07.24 в 10:59
Горски пожар. Снимката е илюстративна.

Продължава гасенето на пожара между Мелница и Гранитово, включват военни с тежка техника

Продължава гасенето на избухналия вчера голям пожар между елховските села Мелница и Гранитово. В потушаването на огъня днес ще се включат и военни с тежка верижна техника, които ще направят просеки за ограничаване разпространението на пожара. Спокойно е преминала нощта в двете погранични села, съобщи кметът на Мелница Стефан Пеев. „Въпреки..

публикувано на 13.07.24 в 08:16

Оставиха в ареста полицая, задържан за побой до къмпинг "Градина"

Оставиха в ареста полицая Христо Петров, който беше задържан за побой над млад мъж на 1 юли в района на "Кайт бар" до къмпинг "Градина".  По време на заседанието в Районния съд в Бургас, където беше гледана мярката му за неотклонение, беше разпитан бащата на обвиняемия - Иван Петров. Той обясни, че синът му  научил от социалните мрежи, че е..

публикувано на 12.07.24 в 17:40
Ямбол - Съдебна палата

Експертиза потвърди: 32-годишният арестант в Ямбол се е обесил

Във връзка с медийни публикации, свързани с разследването по досъдебно производство, образувано за смъртта на 32-годишен мъж в арестно помещение на РУ на МВР-Ямбол, Окръжна прокуратура-Ямбол съобщава, че назначената от наблюдаващия прокурор съдебномедицинска експертиза е изготвена. Заключението на вещото лице, което е осъществило експертизата..

публикувано на 12.07.24 в 14:08

Десет къщи в Новозагорско са спасени от пожар

Десет къщи в село Караново, Новозагорско са спасени от пожар, възникнал в сухи треви в близост до стадиона на селото, съобщават от ОДМВР-Сливен.  Огънят е потушен от три екипа на пожарната, Държавно горско стопанство – Нова Загора и доброволци. Включени са трактор и водоноска. Пожарът не е причинил щети, няма и пострадали. За последното денонощие..

публикувано на 12.07.24 в 11:57