Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зет на атентатор е в център за нелегални мигранти у нас

Мурад Хамид - Зет на атентатора срещу френския сатиричен седмичник "Шарли ебдо" Шариф Куаши -, е бил спрян на 28 юли на турската граница и настанен в център за нелегални мигранти в България, съобщава френското издание  "Журнал дю диманш".

Смята се, че 20-годишният Мурад Хамид, брат на съпругата на Куаши, е искал да се присъедини към редиците на джихадистката групировка Ислямска държава в Сирия или в Ирак. Антитерористичната прокуратура в Париж е започнала разследване с цел да бъде издадена европейска заповед за арест срещу него.

Прокуратурата в Шарлевил-Мезиер сезира следствените власти в североизточния град Ренс, където се установява, че лицето е обявено за издирване и веднага разпространяват описанието му.

В резултат на това той е задържан на турската граница на 28 юли и върнат в България, където впоследствие е настанен в Център за нелегални имигранти.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дисциплинарно уволнение за арестувания прокурор в Равда искат колегите му в Бургас

Прокурорът от Районната прокуратура в Бургас, който беше задържан в неадекватно състояние да кара автомобил на бензиностанция в района на Равда, да бъде дисциплинарно уволнен. Това са поискали от ръководството на Районната прокуратура в Бургас един ден след инцидента.  Решението за наказанието му трябва да бъде взето от прокурорската колегия на Висшия..

публикувано на 11.07.24 в 17:11

Прокуратурата в Бургас обвини полицая Христо Петров за побоя над момче до къмпинг "Градина" (ОБНОВЕНА)

Районната прокуратура в Бургас повдигна обвинение за нанасянето на средна телесна повреда по хулигански подбуди на полицая Христо Петров.  Той е задържан за побой над млад мъж на 1 юли в района на "Кайт бар" до къмпинг "Градина". Срещу него обаче не е повдигнато обвинение, че е участвал в сбиването като длъжностно лице, защото 11 дни след..

публикувано на 11.07.24 в 16:56
Калин Стоянов

Случаят с битото момче на „Кайт бар“ ще се наблюдава лично от вътрешния министър

Случаят с битото момче на „Кайт бар“ ще се наблюдава лично от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Това той съобщи в пленарна зала по време на изслушване по инцидента, инициирано от група народни представители. Министърът припомни хронологията и посочи, че тази сутрин е говорил с пострадалото момче Валентин Радев. В разговора лично го е..

публикувано на 11.07.24 в 12:20

Четирима са в болница след челен сблъсък на пътя Вресово - Люляково

Четирима са в болница след като на пътя между руенските села Вресово и Люляково, лек автомобил с бургаска регистрация, управляван от 35-годишен мъж от с. Скалак причинява пътен инцидент. От полицията уточняват, че той се е движил с несъобразена скорост, когато навлиза в лентата за насрещно движение и блъска челно движещата се пред него кола със софийска..

публикувано на 11.07.24 в 08:54

Депутатите изслушват вътрешния министър за побоя над момче на к-г "Градина"

Депутатите ще изслушат днес служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов за пребитото момче от мъж в бар на плажа на къмпинг "Градина" край Созопол в нощта срещу 1 юли. Оказа се, че нападателят е полицай. Полицай от Бургас арестуван за побой в къмпинг "Градина" Предвидено е и изслушване на служебния министър на здравеопазването Галя..

публикувано на 11.07.24 в 08:31

Полицай от Бургас арестуван за побой в къмпинг "Градина"

Служител на Четвърто районно управление в Бургас е задържан за побой. Случаят е на къмпинг "Градина" на 1 юли. Това каза главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев. "След като установяваме служителя, сме влезли в контакт с наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Бургас и е създадена организация за провеждане на процесуално-следствени действия,..

публикувано на 10.07.24 в 17:35

Софийска градска прокуратура поема разследването на арестувания прокурор в Несебър

Образувано е досъдебно производство за прокурора от Районната прокуратура в Бургас обвинен в шофиране под влияние на алкохол и наркотични вещества и възпрепятстване на полицай. Прокурор е задържан в Равда за неадекватни действия на бензиностанция Той е отказал да бъде тестван с техническо устройство за установяване употребата на алкохол и..

публикувано на 10.07.24 в 14:51