Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Южният парк в София приюти днес лятната читалня на Столичната библиотека

Голямата поляна на Южния парк в София приюти днес лятната читалня на Столичната библиотека. Тя е част от инициативата "Зелени библиотеки". 

В съботите на месец август мобилната читалня ще обиколи всички големи столични паркове, като през следващата седмица инициативата е в парка Заимов. 

В читалнята не е нужно да е мрачно и сумрачно, нито да се пази тишина. 
Мария Бранкова от Столичната библиотека
Започна много успешно. Най-вече с децата, които винаги първо те идват и ни заобикалят. Днеска тука за тях има книжки за оцветяване, които са подарък за тях, после те си ги взимат за вкъщи

Освен да четат и оцветяват, на поляната в Южния парк деца и възрастни получиха своите първи уроци по цигулка, флейта, перкусии и барабани.
Лятната читалня беше по-скоро неочаквана, но приятна находка за повечето си гости.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44