Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миньори блокират пътя Бургас-Слънчев бряг

 Миньори ще блокират пътя от Бургас за Слънчев бряг около 9 часа утре /07.09 2016г./ заради неизплатените им възнаграждения след затварянето на мина Черно море.Това е втори пореден протест на работниците, които бяха съкратени зимата.Те се събират в 8 часа след жп прелеза до рудника и оттам ще тръгнат към централния път за комплекса, обясни за радио Бургас Петър Неделчев, зам.- председател на КНСБ в мината. Надявам се да се съберем над 100 души, подчерта той и уточни,че сумите, които трябва да им бъдат преведени  варират средно по 2 хиляди лева на миньор

"Две брутни заплати обезщетение трябва да бъдат дадени на човек, както и отпуските.Част от заплатите за април са дадени"

Миньорите са притеснени, че пари за тях няма да има, каза още Неделчев

"Законите в България са така, че първо ще обезщетят банките и всички други фирми, които имат вземане и накрая работниците. Не знам дали ще стигнат до нас.Имотите на мината са вече запорирани.Никой не ни дава гаранция, че ще ни изплатят тези заплати."

Ако не бъдат преведени парите миньорите обещават нови протести в Бургас и в София.


Чуйте звуковия файл





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ива Иванова е новият директор на Държавен фонд "Земеделие"

Държавен фонд "Земеделие" има нов директор - Ива Иванова. Тя беше избрана днес от Управителния съвет за изпълнителен директор на разплащателната агенция, съобщи Министерството на земеделието и храните.  Кандидатурата е предложил служебният министър д-р Георги Тахов след съгласувателна процедура с премиера Димитър Главчев. Ива Иванова е магистър по..

публикувано на 07.05.24 в 18:03
Даниела Божинова (в средата) подава документите за регистрацията на партия

Даниела Божинова оглави листата на Зелено движение в Бургас

Даниела Божинова е водач на листата на партия "Зелено движение" в Бургас за парламентарните избори на 9 юни. Отделилата се от коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" формация регистрира днес листата си в Районната избирателна комисия. Втори след Божинова е Владимир Димитров от "Зелена Странджа". Листата включва 12 души, повечето от..

публикувано на 07.05.24 в 17:44

Защо след ковид българите преоткриха къмпингите, кемперите и караваните?

На палатка, с кемпер или каравана, почивката сред природа става все по-предпочитана от българите. Затова и в Бургас преди дни се проведе първото фестивално изложение „Explore the world“, на който се събраха любителите на този вид почивка.  Фестивал разкрива кемпера и къмпингуването като начин на живот Николай Филипов е от една от..

публикувано на 07.05.24 в 16:58
снимката е илюстративна

За две седмици трафикът по АМ „Тракия“ ще е двупосочно в едното платното

Заради ремонт на фуги на мостово съоръжение се променя организацията на движение в посока София при 339-ти км на АМ „Тракия“. От утре – 8 май, до 21 май, т рафикът ще се осъществява двупосочно в платното за Бургас. За извършването на ремонтните дейности ще бъде затворен участък от около 150 метра. Предвижда се при необходимост и по преценка на..

публикувано на 07.05.24 в 16:52

ПП-ДБ регистрира своята листа в Бургас (ОБНОВЕНА)

Коалицията „Продължаваме промяната“ - Демократична България регистрира в Районната избирателна комисия в Бургас своята листа, в която са включени 23 души. Водач в Бургас е бившият премиер Николай Денков. ПП-ДБ ще предложи много ясна формула за управление на България след изборите. Важно е да се създаде ново реформаторско правителство, каза..

публикувано на 07.05.24 в 16:24

платена публикация
200 фирми ще участват в Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО

Шестнадесетото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО ще представи 200 фирми върху над 35 800 кв.м. нетна изложбена площ. То ще се проведе от 13 до 17 май на традиционното място – Летище Стара Загора. Посещението на изложението е безплатно, но е необходима регистрация – на място или предварително в уебсайта на БАТА АГРО..

обновено на 07.05.24 в 15:45

Безплатни прегледи за разширени вени ще се проведат в Бургас

Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ Бургас ще проведе профилактични прегледи за разширени вени. Кампанията е част от цялостната програма на Клиниката за превенция на съдовото здраве. Целта е да се предотвратят венозни заболявания и произтичащите от тях усложнения. Прегледите започват на 13 май и ще се провеждат до края на месеца с предварително..

публикувано на 07.05.24 в 15:41