Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Догодина нови паркоместа в "Братя Миладинови"в Бургас

 Нови паркоместа ще бъдат изградени в к-с "Братя Миладинови" в Бургас. В  момента тече проектирането им, каза  за радио Бургас зам. -кметът по строителство Чанка Коралска. С тях ще се реши проблемът с паркирането.

 "Те ще бъдат в целия комплекс, тъй като там положението  наистина тежко. Ние сме направили цялостно обследване на района. Успели сме да предложим промяна  в  уличната регулация така, че да обособим в празни пространства, където е възможно, места за паркиране. Ще създадем по-добри условия за хората, които се чудят вечер като се приберат, къде да оставят колите си".

 Паркоместата ще бъдат обособени най-вероятно догодина, след като приключат останалите дейности, уточни Коралска.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Не е за пропускане! Ретро уикенд за три дни в Бургас

Ретро уикенд започва от утре до неделя в Бургас. Музикални, спортни и културни събития ще върнат бургазлии и гостите на града назад във времето. Това е поредният тематичен уикенд, който Община Бургас организиран в подкрепа на летния туризъм. Ретрото ще е на мода! Ще има концерти, театрални постановки, изложби, а в редица..

публикувано на 02.07.20 в 18:08

Продължават процедурите за изграждане на анаеробната инсталация за биоразградими отпадъци

Немска компания, която е изградила инсталация за преработка на битови отпадъци непосредствено до стадиона на футболния гранд "Байерн" - Мюнхен, ще строи анаеробната инсталация за преработка на биоразградими отпадъци в Бургас. Днес кметът Димитър Николов се срещна с управителя на компанията Ролф Лийбенайнер и мениджърът инж. Андреас Мьолер, за да..

публикувано на 02.07.20 в 16:50

Стартира проект за подобряване чистотата на въздуха в кв. „Долно Езерово“

Община Бургас започва реализирането на проект за намаляване на замърсяването на атмосферния въздух с фини прахови частици в квартал "Долно Езерово". Той предвижда да бъдат подменени безплатно за домакинствата старите печки на дърва и въглища с уреди на екологично гориво. Проектът беше представен пред жители на "Долно Езерово" от представители на..

публикувано на 02.07.20 в 16:21

"Булевард Демокрация" - 2 юли

В темата днес селския и еко туризъм в условията на коронавирус. Ще научим как интересът на хората за по-изолирани и безопасни места се пресича с реалните възможности на къщите за гости и малките хотели в Странджа.  След задържането на Мохамед Абдулкадер, стана ясно че е участвал в джихадистки терористични групировки. Темата за ислямисткия тероризъм..

публикувано на 02.07.20 в 14:24

Почина детето, блъснато от микробус в Росен

Почина тригодишното момиченце, което бе блъснато от микробус в созополското село Росен. Детето внезапно изскочило на платното, докато водачът правел маневра. Той го откарал веднага в болницата, но въпреки усилията на лекарите след получената черепно-мозъчна травма седмица по-късно детето губи битката за живота си. В пробата на шофьора не бяха..

публикувано на 02.07.20 в 11:55

Уебинар за борба с трафика на хора

Местната комисия за борба с трафика на хора в Бургас ще проведе в понеделник, 6 юли, от 13.30 часа регионален уебинар на тема: "Противодействие на трафика на хора чрез медии и обществени комуникации. Разследвания и добри практики". Онлайн събитието е подкрепено от Националната комисия за борба с трафика на хора с участието на нейния секретар Добряна..

публикувано на 02.07.20 в 11:46

Бургас е с най-много одобрени проекти за достъпна среда

Бургас отново е на първо място в страната по одобрени проекти по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност към Министерството на труда и социалната политика. 18 са одобрените проекти от Бургас от общо 49 за цялата страна или 37 % от всички одобрени проектни предложения. Повечето градове в страната, кандидатствали по програмата са..

публикувано на 02.07.20 в 11:41