Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спортният министър ще открие в Бургас Европейската седмица на спорта

Министърът на младежта и спорта  Красен Кралев ще гостува в Бургас на 15 септември /четвъртък/. На този ден градът ни ще отбележи с мащабни мероприятия Европейската седмица на спорта. Инициативата е на Европейската комисия и се провежда с подкрепата на Министерството на младежта и спорта и Община Бургас.

Министър Кралев ще открие официално Европейската седмица на спорта. Началото е  от 10:30 часа на спортната площадка на Професионалната гимназия по електротехника и електроника "К.Фотинов". За участници и зрители предстоят горещи емоции и множество изненади.

На футболното игрище открит урок с деца ще изнесе легендата Златко Янков - бронзов медалист от Световното първенство в САЩ през 1994 година.

Бившите национали Димо Костов и Жанета Жельова-Костова ще направят открита тренировка с ученици от ПГЕЕ "К.Фотинов".

На съседното волейболно игрище Мартин Пенев - вицешампион на страната и носител на Купата на България за тази година с отбора на "Нефтохимик 2010" ще покаже тънкостите на играта.

Надежди на бургаския бокс ща направят демонстративни спаринги. Сред тях ще бъде и европейският шампион за юноши от тази година Иван Атанасов.

Активно участие ще вземат и възпитаниците от сдружение "Социален център Бургас" за хора с увреждания и спортен клуб "Параспорт".

Предвидени са и още множество приятни изненади.

В 15:00 часа в зала "Никола Станчев" в к-с "Меден рудник"  министър Красен Кралев официално ще открие националните спортни състезания "Воля за спорт".

Кампанията, която е за за хора в неравностойно положение, е под патронажа на премиера Бойко Борисов. Организатори са Балканска медийна асоциация, Държавната агенция за хора с увреждания, Министерството на младежта и спорта и Община Бургас.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кирил Милов открива участието на борците ни в Париж

Кирил Милов пръв от българските борци ще излезе на олимпийския тепих в Париж. Той е единственият ни спортист на Игрите днес, 5 август. 27-годишният дупничанин ще се изправи срещу чилиеца Ясмани Акоста в категория до 130 килограма в класическия стил след 16 часа наше време. При успех Милов ще продължи на четвъртфиналите довечера, а в понеделник са и..

публикувано на 05.08.24 в 08:16

Два български финала в осмия ден на олимпийските игри

В осмия ден на Олимпийските игри в Париж в състезанията ще участват петима българи. Българското участие стартира с гребеца Кристиан Василев . Той се класира на 14-то място на скиф на Олимпийските игри в Париж, след като завърши на втората позиция във финал C. Василев се движеше трети в първите 1500 метра, но направи много силна атака във..

публикувано на 03.08.24 в 14:04

Нов нестандартен спорт прохожда в Бургас

Обособяването на първото официално диск голф игрище в България започва днес. То ще се намира в Бургас, парк „Езеро“, зад сградата на Здравната каса. От Българската Диск Голф Асоциация организират открити демонстрации с подкрепата на Общината. Те ще се проведат в неделя, понеделник и вторник вечер, след 19:00 ч., на коша за тренировки срещу..

обновено на 03.08.24 в 13:22

Министерството на спорта с позиция преди двубоя на Каменова с Ю-тин

Министерството на младежта и спорта изрази притеснение преди двубоя на Светлана Каменова от четвъртфиналите в категория до 57 килограма на турнира по бокс на Олимпиадата в Париж срещу Лин Ю-тин (Тайван).  Ю-тин има мъжки белези, но е допусната до участие в олимпийските състезания при жените. Азиатката стартира днес с категорична победа над Ситора..

публикувано на 03.08.24 в 11:53

Първото в България игрище за диск голф ще бъде в Бургас

Първото в България официално игрище за диск голф ще бъде обособено в Бургас. То ще се намира в парк „Езеро“ зад сградата на Здравната каса. Спортът произлиза от Канада през 70-е години, разказа Божидар Георгиев, председател на Българската диск голф асоциация. Той посочи, че в нашата страна този спорт все повече набира популярност. Божидар се..

публикувано на 02.08.24 в 16:31
Мирела Демирева

Петима българи на старт в Париж днес

Антоанета Костадинова ще даде старт на българското участие в програмата на Олимпийските игри днес, 2 август. Сребърната медалистка от Токио на 10 м въздушен пистолет ще участва в квалификациите на 25 м пистолет в спортната стрелба, те стартират в 10.00 часа наше време. След 11.15 ще започнат и пресявките в скока на височина за жени в леката атлетика...

публикувано на 02.08.24 в 08:16

Български боксьор е на победа от олимпийски медал

Българският боксьор Рами Киуан е на победа от олимпийски медал, след като се класира за четвъртфиналите в категория до 71 килограма в Париж. При достигане до полуфинал той ще си осигури минимум бронзово отличие. Киуан надигра категорично поставеният под номер 1 Шанън Дейви от Австралия с 5-0 съдийски гласа пред погледа на председателя на БОК..

публикувано на 31.07.24 в 14:35