Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Пожарникари спасиха коте, три дни стояло на терасата на необитаема къща

Снимката е илюстративна
Снимка: интернет

Бургаските пожарникари спасиха коте, качило се на третия етаж на необитаема къща на ул. „Иларион Макариополски“ в центъра на Бургас. Животинчето от три дни мяучело на тересата на порутена сграда, без да може да слезе от там. За това ни информираха живеещи в квартала, които ни потърсиха за съдействие. В радиото дойде жена, живееща в близост до Търговската гимназия, за да съобщи за проблема. 72 – годишният златар Михаил, чийто ателие се намира точно срещу сградата беше първият, който ни позвъни с молба да помогнем. Ние потърсихме за съдействие Пожарната и оттам се отзоваха на сигнала ни.

От няколко дни животното е в сградата, навярно се е качило през „английския“ двор, но къщата е необитаема, заключена няма как да влезем отвътре. Терасата е порутена няма перила, нямаме такава дълга стълба, за да стигнем до нея. Благодаря на момчетата, че дойдоха! Качиха се и свалиха котето! Трогнат съм и им благодаря от името на целия квартал! Това се казва професионализъм“, коментира Михаил. 

Котето е спасено от двама пожарникари, които с помощта на дълга стълба са стигнали до третия етаж. То е прибрано от жената, която дойде до радио Бургас, за да търси съдействие, за разрешаването на случая. Тя е обещала, че ще се грижи за животинчето.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Залесяване в лесопарк Боровец

Десетки граждани се включиха в залесяването на хълма Боровец в Ямбол. Кампанията е по организирана от община Ямбол  и доброволческата инициатива „Гората бг”, които дариха фиданките за залесяването, информира  Даниела Костова.  5000 дръвчета цер и 600 борчета бяха залесени на емблематичния за Ямбол хълм, който макар и да носи името Боровец, от..

публикувано на 24.01.21 в 12:25

Общественици и граждани подкрепят подписката срещу изграждането на подземен паркинг

Подписка срещу изграждането на подземен паркинг в градинката до Часовника в Бургас стартира днес.  Бисер Русимов от организаторите отбелязва: В нито един европейски град не стимулират вътре в центъра да се правят паркинги, напротив, гледат да изкарат трафика навън. Още повече, че тук се крият редица опасности за църквата в близост, както при църквата..

публикувано на 24.01.21 в 11:04

Проверяват комплекс в село Медово за нарушаване на мерките

 РЗИ и полицията проверяват сигнал, че комплекс от затворен тип край село Медово, община Поморие, е посрещнал гости в препълнено заведение след 22.00 часа. Българи и немскоговорещи граждани са имали резервации за ресторанта. Ст. комисар Калоян Калоянов от бургаската полиция заяви: Имало е клиенти и комплексът е работил. Екипи от полицията и РЗИ са..

публикувано на 24.01.21 в 08:44

Финансират 60 заявления по програмата „Моят град, моят квартал, моята улица“

Повече от половината заявления за облагородяване на вътрешноквартални пространства ще се финансират през тази година. Това обяви на комисия в общинския съвет заместник - кметът на Бургас Чанка Коралска . Те са по стартиралата през миналата година програма „Моят град, моят квартал, моята улица“, добави тя: „Така структурирахме..

публикувано на 23.01.21 в 13:27

Залесяват с 3000 дръвчета хълм в Ямбол

В Ямбол започна втората залесителна акция на хълма Боровец в града. За кампанията са предоставени 5600 дръвчета от доброволческата инициатива „Гората.бг“. 2500 от тях вече са засадени, днес това ще се случи с още 3000 дръвчета.  Общинското предприятие „Паркове, зони за отдих и спорт” е подготвило отворите в земята за всички растения.  В новата акция се..

публикувано на 23.01.21 в 11:29

Възстановяват по проект обходните канали на Поморийското езеро

Тригодишен консервационен проект по програма LIFE на Европейската комисия започна в Поморийското езеро. Днес се навършват 20 години от обявяването на езерото, солниците и прилежащото крайбрежие за защитена зона. Езерото е местообитание на стотици видове птици и важна част от миграционния път Виа понтика. Проектът обединява усилията за..

публикувано на 23.01.21 в 11:03

В Сливен затварят булевард, ще демонтират коледната украса

В Сливен днес затварят за движение бул. „Бургаско шосе“. Ограничението за автомобили ще бъде в участъка от паметника на Седми конен полк „Орлето“ до Колодрума, информират от общинската администрация.  Причината е демонтаж на светлинна коледна украса. Мярката ще важи до 17 часа.

публикувано на 23.01.21 в 09:47