Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ямболски майки на протест срещу решение на съда

Майки от Ямбол ще протестират днес пред Съдебната палата, където ще се гледа повторно мярката за неотклонение на шофьора, който на 18 септември майка с две деца и избяга от местопроизшествието.
Ямболският районен съд преди седмица пусна срещу парична гаранция от 1000 лв. 31-годишния Яни Колев. Прокуратурата протестира незабавно решението и сега мярката ще бъде гледана повторно. Мотивът на съда да пусне шофьора беше, че все още не е готова съдебномедицинската експертиза и за момента няма основание Колев да бъде задържан в ареста. Инцидентът стана преди десет дни, в неделя сутринта около 8,20 на централен ямболски булевард. Тогава Емилия, която е била заедно с 6-годишното си момченце и е бутала детска количка е ударена от колата на Яни Колев. Шофьорът е избягал от мястото на произшествието и се е предал 9 часа по-късно. Според МВР мъжът имал девет наказания от МВР за нарушение на правилата за движение. Две от провиненията са свързани с шофиране след употреба на алкохол и за шофиране с превишена скорост.Майките ще настояват Колев да остане в ареста.
чуйте в звуковия файл репортажа на Даниела Костова




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Праскови

Преработвателна фабрика отговори защо купува праскови от Гърция

Максималното натоварване на фабричните мощности на преработвателните компании за плодове и зеленчуци е причината за изкупуване на компотни праскови и от Гърция. Това обяви управителят на една от четирите преработвателни предприятия  в България, това в Сливен, Димитър Алексиев в отговор на обвиненията на местните производители, че тяхната продукция се..

публикувано на 08.08.24 в 13:45

Кметът на Камено награди младеж за доблестна постъпка

Наградиха 15-годишния Иван Маринов, който намери и върна мобилен телефон. Отличието се връчва за благородната му постъпка, която е достоен пример за проявено обществено поведение и доблест, поясняват от общината.  На 6 август Иван Маринов намира в Камено смартфон и го предава на служители на РУ – Камено, за да бъде върнат на собственика. Полицаите..

обновено на 08.08.24 в 12:49

Приключи третият етап от ремонта на пътя между Българово и АМ "Тракия"

Приключи изпълнението на третия етап от проекта за обновяване на път, който е основен транспортен достъп за жителите на Българово до близките населени места и общинския център Бургас, съобщават от Общината. По него преминава пътникопотокът от и за АМ “Тракия“. В началото на годината беше обновена по-голямата част от пътя. Остана участъкът в посока..

публикувано на 08.08.24 в 10:34

Режим на водата е въведен в четири села в Община Айтос

Режим на водата е въведен в айтоските села Карагеоргиево, Тополица, Раклиново и Зетьово. Населените места се захранват от местни водоизточници, които обаче пресъхват. Според Община Айтос, решението е в нови сондажи в селата. От ВиК – Бургас обаче са им обяснили, че не са предвидени средства за това в капиталовата програма на дружеството...

публикувано на 08.08.24 в 09:19

За втори път е внесено предложението за актуализация на бюджета на Поморие

За втори път е внесено за обсъждане предложение за актуализация на бюджета на Община Поморие за тази година. На последното си заседание, местният парламент не прие докладната записка.  Съветниците от опозицията гласуваха „против“, а други с „въздържал се“ предложението за актуализация на последната сесия на местния парламент. Сред аргументите им беше,..

публикувано на 07.08.24 в 17:12
архив

Поставят 200 контейнера за зелени отпадъци в Ямбол

С над 200  контейнера за зелени отпадъци ще разполага общината в Ямбол от началото на септември. След изграждането на компостираща система преди две години, в кварталите бяха поставени 108 контейнера. Със средства от отчисленията по Закона за управление на отпадъците сега  са закупени са още 100 контейнера.  Макар и трудно гражданите свикват с..

публикувано на 07.08.24 в 15:49

РИОСВ проверява на 4 места за неприятна миризма в Бургас

На 4 места са изпратени екипи на РИОСВ-Бургас след сигнали за неприятни миризми в града и извън него, но към момента източникът не е установен, съобщиха за БНР-Бургас от екоинспкецията. Проверки се правят на Пристанището, в "Лукойл Нефтохим", на пристанище „Росенец“ и на Летище Бургас. Според сигналите неприятна задушлива миризма се усеща..

публикувано на 07.08.24 в 15:03