Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малките бургазлийчета ще се обучават на пътна безопасност на специални площадки

Играта може да е не само любимо занимание на децата, а и техен учител. Безспорно приятните забавления са сред най-преките пътища подрастващите да се научат как да се пазят от автомобилите. 
Община Бургас продължава да развива този тип обучение, като изгражда нови интерактивни площадки с пешеходни пътеки, светофари и пътни знаци. С такова модерно съоръжение вече разполага детска градина "Брезичка" в комплекс "Славейков". Подобни площадки се изграждат в ОУ "Елин Пелин", ОУ "Васил Априлов" и ОУ "Братя Миладинови".
Обучението няма да зависи от атмосферните условия, въпреки че площадките са на открито. При необходимост, пътните знаци, светофарите и другите материали ще бъдат разполагани в спортните салони, където ще се провеждат уроците.
Изграждането на подобни симулатори за обучение ще бъде акцент във всеки нов проект, който Община Бургас реализира за подобряване на външното и вътрешното пространство на учебните заведения. 
Площадките за безопасност на движението съдържат различни типове кръстовища, знаци и пешеходни зони, които в максимална степен пресъздават градската среда. 

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургазлия събира телефони, за да дари на деца в нужда

Доброто е заразно, в това се убеждава бургазлията Иван Димитров. Той събира стари мобилни телефони, за да ги дарява на деца в нужда. Комуникацията в днешно време е всичко, но струва пари, а не всички разполагат с такива. Тук се намесва Иван, който си партнира с Центъра за обществена подкрепа Бургас и фондация "Подай ръка", за да помага на..

публикувано на 22.05.24 в 10:35

ООН: Да спрем загубата на животни, растения и микроорганизми

Призив към всички нас да спрем загубата на различни видове животни, растения и микроорганизми отправят от ООН във връзка с днешния Международен ден на биологичното разнообразие. Според специалисти загубата на биоразнообразие е най-голямата заплаха за живота на земята. "Бъди част от плана" е темата тази година на Международния ден на..

публикувано на 22.05.24 в 08:27

Заради ВиК ремонт ограничават движението по кръстовище в Бургас

Затваря се кръстовището, образувано от ул. „Велико Търново“ с ул. „Юрий Венелин“ от 8:30 часа днес до 17 часа утре /23 май/.  Въвежда се временна организация на движението в района.  Причината е възстановителни дейности на съществуващ водопровод. 

публикувано на 22.05.24 в 07:46

Без вода остава Поморие днес

Без вода ще остане град Поморие днес. Заради ремонт на главния довеждащ водопровод водата в морския град ще бъде спряна от 08:00 до 18:00ч.  От дружеството Водоснабдяване и канализация в Бургас информират, че за 15 часа без вода ще останеш поморийското село Козичено.  Водата там ще бъде спряна от 18:00 до 09:00 часа на 23 - и май. Днес от..

публикувано на 22.05.24 в 07:29
снимката е илюстративна

Ден на траур в Царево заради кончината на отец Стоян

Напусна ни ставрофорен иконом Стоян Василев, който дълги години служеше на миряните в Царево. Новината потвърди пресцентъра на Общината.  "Кончината на отец Стоян е огромна загуба за православната ни общност.  С всеотдайното си духовно служение на Бога и на Православието отец Стоян се утвърди и като крепител на жителите на община Царево.  Бог да..

публикувано на 21.05.24 в 16:11

"Мисис Бургас" с благотворителна кампания за двойки с репродуктивни проблеми

Благотворителна кампания „Нов живот“ ще стартира в Бургас на 1 юни. Събитието е организирано от Мисис Бургас, в партньорство с търговския център в "Изгрев" ,и със съдействието на Община Бургас и Фондация "Искам бебе".  Благородната кауза цели да подкрепи семейства с репродуктивни проблеми. Събитието ще бъде част и от тематичния Fun&Sun Уикенд в морския..

публикувано на 21.05.24 в 12:50