Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Стилиянова от „Откраднат живот“ ще става хаджийка

Актрисата Ралица Паскалева обича белота и кучето си Кабул

26-годишната актриса Ралица Паскалева, която нашумя с ролята на д-р Стилиянова в сериала „Откраднат живот“, е завършила НАТФИЗ  в класа на Стефан Данаилов. За разлика от много свои колеги не е от семейство на актьори, а към артистичната професия я водят единствено страстта и желанието. Снимала се в много български и чуждестранни продукции и си е партнирала с имена като Доминик Пърсел, Джош Кели, Ейдриън Пол и други.

В хитовия сериал „Откраднат живот” Ралица облича бялата престилка на специализант акушер гинеколог. От амбициозна млада жена в първия сезон, във втория тя се оказа бременна, с амнезия и жертва на манупалативната съпруга на доцент Захариев /Емил Марков/, чиято роля изпълнява Йоана Буковска. С Емил Марков се познават от предишни проекти - той е играл епизодична роля в сериала „Кантора Митрани“, където Паскалева бе сред основните герои, бил е и главен сценарист на „Столичани в повече“, където тя участва в един от сезоните. „Много вярвам в зодии, аз съм Дева, а той Телец“, така д-р Стилиянова отговаря на въпроса дали се е получила химия на снимачната площадка между тях.

С ролята в сериала вече е веща с медицинските термини, които обаче гледа да забрави веднага след снимането на сцената, за да отвори място за нови. "За всеки епизод и случай се правят консултации с водещи медици, включително епизодите с хипнозата, за които чух някои да смятат, че са преувеличени, имаме уверението на консултантите, че са съвсем реалистични, разказа в предаването „Ева в неделя“ Ралица Паскалева и през смях добави, че хората приемат твърде насеризно случващото се в сериала и напълно сливат героя и актьора. Като й се наложи да посети здравно заведение, там я посрещали с „Как е, колежке?“. Разпознават я и по улицата. Това засега не й променя ритъма й на живот  - между снимките и Младежката организация за независимо кино и театър, където подготвя бъдещи актьори заедно с Бахар Рашал. За да бъде на снимачната площадка в киноцентъра „Бояна“, където е болницата –декор „Свети Кирил“, денят й започва в 5 часа с разходка на любимото куче Кабул от породата афганска хрътка.

Ралица е и почитател на екзотичните пътешествия. Била е в Танзания, остров Занзибар, Дубай, Куба. „Мога да дам и последните си пари за пътуване, защото от такова преживяване остават спомени“, споделя актрисата. Съвсем скоро ще стане и хаджийка - в началото на ноември й предстои пътуване до Божи гроб. Когато си е у дома обича да поспива и да играе табла. „Това да пия турски чай и да играя белот с приятел ме прави завършено щастлива“, призна пред радио Бургас актрисата Ралица Паскалева.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пощенска кутия за приказки започва лятото си турне от Царево

"Пощенска кутия за приказки" отбелязва своята 14- та годишнина с лятно турне. Комедийният формат ще премине през летните театри на Царево, Созопол, Бургас, Варна и Пловдив. Събитието за ценителите е в Царево на 13 юли. "Събираме се хора, които се тук и ни е приятно да се срещнем на сцената. С мен ще бъдат Красимира Хаджииванова, която познавате..

публикувано на 10.07.24 в 13:53

платена публикация
Как можем да подобрим съня си чрез магнезий и ашваганда

В днешния забързан свят, качественият сън е от съществено значение за поддържане на доброто здраве и благосъстояние. За съжаление, много хора изпитват проблеми със съня поради стрес, напрежение и други фактори. Две природни съставки, които могат значително да подобрят съня ви, са магнезий и ашваганда . Ето как тези добавки могат да ви помогнат да..

публикувано на 10.07.24 в 12:55

Започнаха археологическите проучвания на Акве калиде

Начало на новия археологически сезон, бе дадено в най-прочутите антични и средновековни бани по българските земи – Акве калиде. Те се намират в бургаския квартал „Ветрен”. Проучванията са финансирани и тази година от Община Бургас през Регионалния исторически музей в града. През следващите месеци усилията на научните ръководители доц. д.н.а. Димчо..

публикувано на 10.07.24 в 11:31

Черна чайка долетяла във Варна от остров Свети Иван?

Възможно е черната чайка, която през почивните дни стана хит в социалните мрежи, да е долетяла във Варна от остров Свети Иван. Това коментира за Радио Варна Ивайло Иванов от Българското дружество за защита на птиците. Той обясни, че преди три години на острова е била заснета друга черна чайка. Иванов припомни, че на остров Свети Иван се..

публикувано на 09.07.24 в 13:20

Тибетски монаси изработиха мандала за мира и спокойствието на България

Близки до Далай Лама тибетски монаси изработиха пясъчна мандала за мира и спокойствието на България. Делегацията пристигна в Бургас от индийския град Дарамшала по покана на Фондация “Калпатару”. За няколко дни жителите и гостите на морския град имаха възможност да се докоснат до древни практики, свързани с духовността и изкуството на Изтока...

публикувано на 09.07.24 в 13:08

Приключиха подводните проучвания в залива Ченгене скеле до Бургас

През месец юни са проведени подводни издирвания на археологически обекти в залива Ченгене скеле. Те бяха организирани от Регионален исторически музей – Бургас със средства на Общината. Проучванията са извършени от екип на Националния исторически музей под ръководството на проф. д-р Иван Христов. Изследвани са 5 зони, разположени на различни..

публикувано на 09.07.24 в 11:07

Александра Тодорова, "Кралица на Бургас 2024": Момичета, бъдете естествени и винаги себе си!

Александра Тодорова, носителката на титлата „Кралица на Бургас“ гостува в студиото на БНР - Бургас в предаването "Ева в неделя". Тя е на 17 години, ученичка в Търговската гимназия и учи счетоводство. Преди дни тя спечели короната в конкурса за красота, който се проведе в Летния театър.  В него се включиха още 15 момичета с перфектни..

публикувано на 07.07.24 в 15:00