Холивудската актриса Скарлет Йохансон открива заведение за пуканки в гастрономическата столица на света - Париж. То обаче няма да предлага пуканките в обичайния им вид, а под формата на екзотични гурме ястия, които самата Йохансон възнамерява да поднася на клиентите си.
Пред АФП говорителят на звездата от „Изгубени в превода” дори издаде, че по време на откриването на заведението в събота тя ще предложи на ентусиастите и пуканки с трюфели, пармезан и градински чай. А ако и останалите сладки и солени предложения в менюто се котират добре, Йохансон се надява да отвори заведения и другаде.
Екстравагантната идея е плод на въображението не само на Йохансон, която е върл почитател на пуканките, но и на съпруга й Роман Дурак. За да реализира мечтата си, двойката се е обърнала към известния нюйоркски шеф-готвач Уил Хоровитц, който е помогнал за изготвянето на екстраординерните рецепти. Всички те ще се приготвят на място, като сред тях, например, са пуканки с морска сол и зехтин, както и с ягоди и сметана.
Таймингът на звездата не може да бъде по-добър. В момента във френската столица се наблюдава тенденцията към популяризиране на американската кухня и близо 70% от ресторантите включват елементи от нея в менюто си, показва скорошно изследване. /АФП/БГНЕС
Има ли съкровища в Сливенския край? В миналото много хайдути са бродили в района и много злато и оръжие има заровено. Най-известна е местността Злостен, котелско. За нея се носят какви ли не легенди - за Вълчан войвода и неговото несметно богатство, за монетарници и за хайдушки съкровища. Всичко това поражда и нуждата да бъде намерено. Много иманяри..
Родителите често се изправят пред дилемата как да изберат най-доброто за своите деца, особено когато става въпрос за облекло. Качествените детски дрехи не само изглеждат добре, но и осигуряват комфорт и издръжливост, важни за активния живот на малчуганите. Но как да разпознаем истински качествените стоки сред морето от опции на пазара? Нека..
Извънредният и пълномощен посланик на Унгария в България Миклош Борош през тази седмица специално посети Бургас, за да се включи в инициативата на Регионалния музей "Езикът на кухнята: дипломация, история, култура". Дипломатът е от една година в България. Той сподели, че любимият му сладкиш е с ванилов крем, като тестото му е доста подобно..
Първата коледна инициатива в страната тръгна от Бургас през 2007 година. Близо две десетилетия бургазлии обединиха усилия и настроение в украси на входове, блокове и общи пространства. Едномесечната кампания "Да украсим Бургас" е с краен срок 15 декември. Условието за участие е да се създаде атрактивна коледна украса и да се направи снимка или кратко..
След слабото начало на груповия лов на дива свиня в Странджа отчитат добър отстрел. За последните два излета ловците в ловното сдружение Малко Търново са повалили над 15 животни. В сдружението в граничния град членуват 14 ловни дружини. Както обикновено с откриването на сезона на 5 октомври ловците излизат в планината. Късметът им се..
С изложба и кулинарна демонстрация Унгария представи своята кухня и традиции в Етнографския музей в Бургас. Пълномощният й посланик Миклош Борош откри експозицията „Сладки посланици“. В посещението си той беше придружаван от директора на Институт Лист - Унгарският културен институт в София Сандра Мишкеди. Проявата е част от..
Една бъдеща звезда на модната индустрия представихме в предаването "Ева в неделя". Фатме Хасан е трети курс специалност "Мода" във филиала на НХА в Бургас. Наскоро тя се нареди сред победителите в международния конкурс "CROPS" на Feeric Hub. Тази година конкурсът събра 204 модни илюстрации на 34 студенти от 16 университета и 8 държави...