Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Нов сайт ще привлича туристи в Сливен

Община Сливен стартира първия си туристически сайт. Той бе представен първото заседание на първия консултативен съвет по туризъм, който след три години започна да функционира отново.

Infoturizam.sliven. bg e новият туристически гайд на Сливен. От него всеки, който пожелае да посети града на стоте войводи ще може да се информира за туристическите забележителности, местата за настаняване и хранене, културна програма и услуги.

Заместник-кметът Стоян Марков представи проекта и обяви, че тепърва на базата на тази платформа ще се надграждат още елементи:

„В сайта, който представихме са включени доста от природните забележителности на природен парк „Сините камъни“, представен е и местният бизнес.“

Предвидените рекламни кампании с цел повишаване на популярността на Сливен като туристическа дестинация ще бъдат финансирани от приходите от такси по закона за туризма , по европейски проекти и от дарения. Началото ще бъде дадено с рекламни материали и указателни табели до музеи, паркове и атракциони.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Емил Бурулянов вече не е главен архитект

Главният архитект на Община Бургас Емил Бурулянов е напуснал Община Бургас поради лични причини. Това отговориха от администрацията след наше запитване. Тихомир Райчев е назначен временно за главен архитект, до организирането и провеждането на нов конкурс за длъжността. Той е с дългогодишен опит по специалността си. В Община Бургас доскоро..

публикувано на 16.08.22 в 10:11
Снимка: Областна администрация Бургас

Нов инвестиционен план с по-ниска цена на водата ще предложи ВиК Бургас

Нов инвестиционен план с коригирана по-ниска цена на водата да предложи дружеството ВиК в Бургас . Това решение се взе на извънредно заседание на ВиК-а асоциацията в областта. Освен това областният управител Мария Нейкова предложи ВиК-а да кандидатства за финансиране с част от проектите си пред ВиК-а холдинга.  Дружеството ВиКа ще изготви..

публикувано на 15.08.22 в 16:59

Оптимизиране на разходите или кредит, за да се намали цената на водата (обновена)

ВиК да оптимизира разходите си и да преработи инвестиционната си програма, за да е по-плавно повишението на цената на водата. Това е едно от предложенията, които областният управител Мария Нейкова анонсира на извънредното заседание на ВиК асоциацията, което започна в в 14 ч. Другият вариант е дружеството да изтегли кредит от името на асоциацията, за..

обновено на 15.08.22 в 15:51

Булевард Демокрация на 15-ти август

Темите днес: Министерският съвет реши да отпусне пари за подмяна на 5 километра тръби от канализацията на Звездец, но в община Малко Търново още дори не са виждали такъв документ. Задава се освен студена, скъпа зима. Как можем да спестим от 20, та чак до 60% от разходите за ел. енергия – говори експертът. Какво е различното в..

публикувано на 15.08.22 в 14:48

ЮИДП е с нов директор

Сменен е досегашният директор на Югоизточното държавно предприятие в Сливен  Мирослав Маринов . На поста се е върнал предишният директор Димчо Радев. Той е роден в Стара Загора. В системата на горите е от 1996 год. Работил е в няколко горски и ловни стопанства, включително в общински горски структури. Бил е и в частния бизнес с дърводобива.

публикувано на 15.08.22 в 12:30

Част от ул. "Шейново" в Бургас се затваря за ВиК ремонт

Във връзка с продължаващата реконструкция на ВиК мрежата на гр. Бургас, от днес до 5 септември спират движението на автомобили по ул. „Шейново“ – в участъка от ул. „Васил Левски“ до ул. „Любен Каравелов“, съобщиха от Общината.  След подмяната на старите тръби, Община Бургас ще извърши цялостно обновление на надземната част.

публикувано на 15.08.22 в 09:49

Чешмите на бургаските минерални бани няма да работят

Чешмите на бургаските минерални бани, от които жители и гости на града си наливат вода безплатно, няма да са на разположение в дните от понеделник до петък следващата седмица. Причината е предстоящ ремонт, с който Общината да направи мястото по-красиво и функционално. Цялостно ще бъде обновено коритото. Ще бъдат подменени канелки, облицовка.  Ако..

обновено на 15.08.22 в 08:28