Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири общини се обединяват за повече въздушни линии

Бургас, Несебър, Поморие и Созопол обединяват усилия в търсене на възможности за удължаване на туристическия сезон. Четирите морски общини заявиха принципно съгласие за участие в предложения от концисионера на „Летище Бургас“ Регионален фонд за развитие на въздушните връзки, чрез който да се стимулират посещенията на туристи в област Бургас целогодишно.Това е така нар. „споделен риск“ , който авиокомпаниите изискват за нови дестинации и удължен период на полетите. Като добър пример за място, превърнало се в целогодишно търсена дестинация, от Фрапорт посочват столицата, където се конкурират две от най-големите нискотарифни самолетни компании. 

 Идеята беше обсъдена по време на среща организирана от областния управител Вълчо Чолаков.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

От пожарната със съвети как да се избегнат пожарите по жътва

Огнеборците споделят ценни съвети с участници в жътвената кампания за недопускане на запалвания и пожари. Ето какви са правилата, които трябва да се спазват строго: Не паркирайте превозни средства и не оставяйте такива да нощуват в близост до посевите или до вече складиран фураж; Не палете огън и не използвайте открити огнеизточници в близост до..

публикувано на 13.06.24 в 12:41

Започна поставянето на носещите греди на моста към кв. "Василико" в Царево

Започна поставянето на носещите хоризонтални  греди на мостовото съоръжение към кв. "Василико" в Царево, информират от Общината. Оттам уточняват, че се работи активно по възстановяването му. След изграждане на на фундамента и устоите на моста, започна и поставянето на хоризонталните носещи греди. Временна организация на движението в Царево..

публикувано на 13.06.24 в 11:45
Виолета Радева, директор на БЧК - Бургас

БЧК започна раздаването на консерви и хигиенни продукти от втория транш помощи и в Бургаско

В област Бургас започна раздаването на храни и хигиенни материали от втория транш по Програмата за храни и основно материално подпомагане, съфинансирана от Европейския социален фонд.   За Бургас раздаването ще започне на 17 юни (понеделник) в пункта в социалната трапезария на ул. „Оборище“ № 95 . Той ще е отворен всеки работен ден..

публикувано на 13.06.24 в 11:35

Град унищожи прасковената реколта в няколко сливенски села

Унищожена е прасковената реколта в няколко сливенски села, след снощната силна буря придружена с град и дъжд. Най-сериозно е пострадало село Мечкарево и околностите. В района на село Гавраилово също има пострадали градини.  Ледените късове с големина на орех са унищожили не само плодовете на прасковите, но и самите дървета, каза Васил Василев,..

публикувано на 13.06.24 в 10:41

Син рак ловят рибарите в Черно море

Единични екземпляри на син рак хващат рибари от България и Румъния. Това стана ясно на заседанието на Консултативния съвет за Черно море във Варна. Екзотичният вид ракообразно, произхождащ от източното крайбрежие на САЩ, се счита за инвазивен за нашите води. Ниската му популация все още не му позволява да се установи трайно в Черно море, но в..

публикувано на 13.06.24 в 10:22

Буря с градушка удари Сливен и Ямбол

Буря придружена с градушка удари тази вечер Сливен и околните села. Градушката бе с големината от лешник до орех. По данни на Регионалната дирекция за борба с градушките най-сериозно са ударени кв. „Речица“, село Мечкарево   и населени места от западната част на общината. Бурята остави без електричество част от източната част на вилната  зона..

публикувано на 13.06.24 в 08:30

Временна организация на движението в Царево заради ремонта на моста при "Василико"

Във връзка с изграждането на мостовото съоръжение свързващо кв. "Василико" и централната част на Царево и предстоящото транспортиране и поставяне на гредите на моста, през днешния ден на няколко пъти за кратки времеви интервали ще се затваря отсечката от базата на Тракийския университет до мястото на извършване на строителните дейности. Въпросните..

обновено на 13.06.24 в 07:46