Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бргаският куклен театър готви шест премиери за 2017

Предвиждаме 6 спектакъла за 2017 г., съобщи директорът на кукления театър Христина Арсенова:

„Тази година е фестивална. Фестивалът „Златния Делфин“ е най-реномираният фестивал, той е на всеки три години и всички театри готвят спектакли, което да представят най-хубавото от продукцията си. Аз подготвям два спектакъла, да видим кой ще се получи по-добре, единият е по Туве Янсен – една съвместна продукция с един частен театър."  

Арсенова обясни, че през новата година  подготвят и Бейби театър за най-малките зрители.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Иранската нео-фолк група Paganland гостува в Бургас

Иранската нео-фолк група  Paganland ще гостува на 1 септември в Бургас.  Основана е през 2013 година от Charuk Revan и Magus Faustoos в Берлин, Германия. Тази нестандартна музика ще зарадва меломаните в морския град от 17:30 на лятната сцена на КЦ "Морско казино". Групата използва различни антични инструменти от различни региони на Иран, Азия и..

публикувано на 27.08.24 в 14:34

"Моя прекрасна лейди" закрива празниците "Емил Чакъров"

Второто представление на световноизвестния мюзикъл  „Моя прекрасна лейди“   от Фредерик Лоу   е последното в рамките на Бургаските музикални празници „Емил Чакъров“ 2024, осъществявани за седемнадесета поредна година от Бургаската опера в партньорство с Община Бургас. Събитието, 60 години след световната премиера на един от най-популярните..

публикувано на 27.08.24 в 14:11

Специални акценти и любопитни събития за 40 години "Аполония"

Две огромни фигури, дело на скулптора Павел Койчев ще посрещат от утре гостите на „Аполония“ в Созопол. Тази година е специална за празниците на изкуствата в морския град, защото фестивалът отбелязва своята 40-та годишнина. За пореден път - театър, музика, литература, кино и пластични изкуства превръщат града край морето в най-големия културен..

обновено на 27.08.24 в 12:28
Снимка: Архив

Даниел Пеев - Дънди ще е водещ на Рибния фестивал в Царево

Даниел Пеев - Дънди ще бъде водещ на традиционния Рибен фестивал, организиран от Община Царево. Актьорът ще се появи на 7 септември, на единствената сцена във водата, за да бъде символичен домакин на събитието. Даниел Пеев - Дънди ще помага на Ути в кулинарното състезание, ще посрещне финалистите от традиционния велотур и ще съпреживее, заедно с..

публикувано на 27.08.24 в 11:53
Снимката е илюстративна.

Концертът „Фолклорен форум” ще се проведе днес в Бургас

Концертът „Фолклорен форум” ще се проведе днес в Бургас. Програмата включва песни и танци от фолклора на България, Румъния и Словакия.  На сцената ще излязат професионални ансамбли от румнънския град Ходеч, ансамбъл "Искра" от Казанлък, състави от Попово, Паламарица и Тутракан. Това е вторият концерт от инициативата „Фолклорен форум”...

публикувано на 27.08.24 в 10:46

200-годишна цигулка на класически концерт в Бургас

Тази вечер цигуларят Иван Стайков и пианистката Венета Нейнска  канят на  вълшебен концерт с изпълнения от  Йоханес Брамс ,  Антонин Дворжак  и  Астор Пиацола, част от   "Концерти с история". Виртуозният цигулар ще свири на старинна цигулка Антонио Галиано от 1809 година, предоставена му от частен..

публикувано на 26.08.24 в 14:04

Музикалните празници продължават с балета Корсар

Най-новото заглавие на Бургаската опера - балетът Корсар ще се играе тази вечер от 20:30 часа на сцената на Летния театър в Бургас. Представлението е предпоследното от програмата на Бургаските музикални празници „Емил Чакъров“, осъществявани за седемнадесети пореден път от Държавна опера – Бургас и  Община Бургас.  Балетът е по музика на Адолф Адам,..

публикувано на 26.08.24 в 13:58