Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Сунгурларе работи за повече работни места

28 души са наети от две месеца в нов шивашки цех в сунгурларското село Манолич, каза кметът на Сунгурларе Васил Панделиев. Търсим възможности за осигуряване на нови работни места в общината

„Една фирма, която е наела училището в село Лозарево се е дислоцирала в село Вълчин, където  обработва 100 декара земя, но тепърва ще строи оранжерии, където тепърва ще има между 15 и 30 човека да работят постоянно в тези оранжерии, а общината търси възможност чрез проекти. Сега има за обучение и заетост отделно за млади хора и отделно за над 29 години, където очакваме 30 работници да работят една или две години след обучение.

Проектите ще трябва да се реализират през 2017 година,уточни Панделиев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Малко Търново посрещат Великден с църковни служби и фолклорен празник

Малкотърновци ще посрещнат Възкресение Христово с празнична великденска служба в православния храм „ Успение Богородично“.  На 5 май от 10 часа, на Второ Възкресение ще бъде отбелязано със служби освен в православната църква и в източнокатолическия храм „Света Троица“. „Нека посрещнем Възкресението Христово заедно в храмовете на Малко..

публикувано на 30.04.24 в 16:26

Приеха отчета и бюджета на Асоциацията по ВиК – Бургас

Заседание на общото събрание на Асоциацията по ВиК се проведе днес. Областният управител Мария Нейкова се срещна с представители на дружеството и кметовете на общините в област Бургас. В началото на срещата се приеха с единодушие отчета за дейността и изпълнението на бюджета на Асоциацията за миналата година, както и се гласува Бюджетът за..

публикувано на 30.04.24 в 16:06

В Сливен започнаха проверките в магазините преди празниците

В Сливен предпразнично започнаха съвместни проверки ОДБХ и Икономическа полиция на месарските магазини и в търговските обекти, в които се предлагат яйца и козунаци. Здравните инспектори следят за печатите по агнешко месо, съхранение и документи, които потвърждават произхода му.  Проверяват се основно малките търговски обекти по кварталите, защото там..

публикувано на 30.04.24 в 15:56

Младежи влизат в ролята на възрастни за Деня на ученическото самоуправление

Новият Младежки международен център в Бургас ще бъде домакин на кариерен форум в Деня на ученическото самоуправление - 9 май, когато младежи ще влязат в ролята на възрастни и ще подготвят и реализират събитие. През месец май предстоят и социални събития там - разказа директорът на центъра Мария Салабашева след днешната заключителна пресконференция във..

публикувано на 30.04.24 в 15:43

300 000 лева дари Лукойл за три инфраструктурни проекта в община Бургас

300 000 лева дари нефтената рафинерия Лукойл за инфраструктурни проекти в община Бургас. Договорът за дарението бе официално подписан днес между кмета Димитър Николов и председателя на Управителния съвет на петролната компания Евгени Маняхин.  В три инфраструктурни проекта ще бъдат вложени средствата, които тази година предоставя..

публикувано на 30.04.24 в 15:15

Великденско тържество се проведе в Дома за лица с умствена изостаналост в Русокастро

Великденско тържество се проведе в Дома за лица с умствена изостаналост в Русокастро. Там са настанени 130 мъже и младежи с различна степен на умствени увреждания.  Празникът им уважиха с присъствието си зам. областният управител Владимир Крумов, кметът на Община Камено Жельо Врадунски, кметове от съседните села, представители на..

публикувано на 30.04.24 в 15:10
снимката е илюстративна

Катастрофа на спирката на Операта

Катастрофа на спирката на операта в Бургас затруднява движението в посока „Трапезица“, съобщиха слушатели на БНР-Бургас.  Две коли са се ударили на улица "Христо Ботев". Причината за инцидента е обратен завой, който единият от автомобилите е направил. Щетите са само материални. На място има полиция. По-рано катастрофа с материални щети имаше и..

публикувано на 30.04.24 в 14:01