Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградиха най-украсените домове в юбилейното издание на "Да украсим Бургас"

И тази година много бургазлии откликнаха на призива на Общината да украсят своите домове, дворове и работни места за Коледа. По този начин градът придобива още по-празничен вид и създава настроение в хората. Благодарим на всеки наш съгражданин, който отдели от времето си и вложи труд, за да зарадва всички останали.

В 10-то юбилейно издание на конкурса "Да украсим Бургас" се включиха десетки участници, сред които жители от различни части на града, украсили своите жилищни блокове, къщи или входове, както и социален дом, детски градини и търговски обекти.

Тази година класираните на призови места за най-красива и богата коледна украса са 5 участника. Това са жилищен блок 107 в ж.к. "Меден рудник", Детска ясла №1, ДГ "Златното ключе", фирма "Вест Ауто" и хотел "Приморец". Всички те бяха наградени с новия луксозен календар на Община Бургас за 2017-та и ръчно изработени сувенири от Общинско предприятие "Морски знаци".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Близо 116 млн. лв. са преведени за подпомагане на животновъди

Близо 116 млн. лв. са преведени по 10-те интервенции за „Обвързано с производството подпомагане за животни“ на допустимите за подпомагане животновъди за Кампания 2023. Това съобщи заместник-министърът на земеделието и храните доц. Деян Стратев, който участва в откриването на Националното изложение на породата Ил дьо Франс, което се проведе в Сливен...

публикувано на 15.06.24 в 15:34

Кампанията "Знам какво изхвърлям" помага на домакинствата в Поморие

33 домакинства от бл. 13 в кв. „Свобода“ в Поморие се включиха в кампанията „Знам какво изхвърлям“, съобщават от Общината. В рамките на един месец генерираният отпадък ще бъде разделно събиран и сортиран по вид.  Преди да бъде изхвърлен в определените за целта контейнери, експерти ще анализират и събират данни за правилното разделяне на отпадъците и..

публикувано на 15.06.24 в 10:35

"Ден до пладне" на 15 юни:

За 17-ти път Европа е футбол.  След снощното откриване на първенството между отборите на Германия и  Шотландия, завършил с 5 на 1 за домакините, днес предстоят три срещи, в които играят Унгария срещу Швейцария от  16.00 часа, в 19 часа е мачът между Испания и Хърватия, а Италия ще играе срещу  Албания в 22.00 часа. Темите днес в предаването,..

публикувано на 15.06.24 в 08:53
Снимката е илюстративна

Академия за родители ще има тази събота в Бургас

Лекции и занимания по теми за бременността и родителството ще се състоят тази събота, 15 юни, в Бургас. Събитието ще се проведе в Експоцентър Флора. 20 специалисти ще разясняват проблемите, които могат да възникнат при ранното детско развитие, кърменето, раждането и други. Над 15 лекции и занимания са част от активностите, които..

обновено на 15.06.24 в 08:19
снимката е илюстративна

Търсят строителен надзор за укрепването на две свлачища в област Бургас

Обществена поръчка е отворена за избор на изпълнител на строителния надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа. В област Бургас са включени два обекта. Сред тях са укрепване на АМ „Тракия“ в участъка от 342-и до 348-и км, както и за укрепване на свлачището на пътя Слънчев бряг – Бургас в отсечката между 225-и и 226-и км...

публикувано на 14.06.24 в 18:29

Пълен одит на Агенцията за борба с градушките, разпореди министър Тахов

Пълен одит и проверка на Изпълнителната агенция за борба с градушките е разпоредил министъра на земеделието Георги Тахов. Проверката е разпоредена на база медийни публикации и информация в публичното пространство за ефективността на структурата при работата ѝ. Министър Тахов заедно с министъра на транспорта Георги Гвоздейков участваха в свикания от..

публикувано на 14.06.24 в 18:18

Градушка падна над Средец /ОБНОВЕНА/

Градушка падна над град Средец и селата Момина църква и Факия.  Бурята, която се е разразила, е била кратка, но много интензивна, информират местни жители. От общината към момента не съобщават за нанесени щети по реколтата в дворовете или по селскостопанските посеви. Няма засегнати автомобили и къщи. О тпушва се запушена от водите канализационна..

обновено на 14.06.24 в 15:58