Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха варненски митничари

Повече от 20 митничари от митническия пункт Варна-Запад са арестувани при операция на ГДБОП, съобщи "Хоризонт".

Операцията на антимафиотите е започнала снощи. Екипи на ДБОП са влезли са влезли в митническия пункт Варна-Запад. Арестувана е смяната от митничари и други лица, свързани с тях. По неофициална информация става дума за тежки нарушения, свързани с получаване на подкупи и обмитяване на контейнери на пристанището Варна-Запад на тарифи, различни от законовите. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
ГКПП Малко Търново

Търсят се граничари в няколко управления, в Елхово свободните места са 240

240 свободни места са обявени за елховската Регионалната дирекция „Гранична полиция”. По данни на Министерството на вътрешните работи за цялата страна незаетите позиции са 400. Конкурси са обявени за 240 младши изпълнителски длъжности, за които се изисква задължителна първоначална професионална подготовка. Полицаи са необходими за граничните..

публикувано на 26.08.24 в 08:05

Пътят за Бургас откъм АМ "Тракия" е затворен в едната лента след катастрофа

Пътят в посока Бургас след хипермаркета на 9-и километър е затворен временно в едната лента, съобщават от полицията.  Причината са няколко катастрофи в района.  Малко след 2:00 часа снощи лек автомобил се блъска самостоятелно в крайпътна мантинела.  След това друг автомобил спира рязко и в него се блъска още един. От инцидента в болница са откарани 3..

публикувано на 26.08.24 в 07:43

Гори заведение в Приморско

Пожар гори в заведение на Южния плаж в Приморско, съобщават от бургаската пожарна.  Сигналът е получен в 5:05 часа тази сутрин. На място има екипи на пожарната и полицията. Заведението е било затворено, а пострадали няма.  Има охрана, който не е видял никой в близост.  Гасенето на пожара продължава. 

публикувано на 26.08.24 в 07:14

62-годишен мъж е пострадал при пожар в село Брястовец

62-годишен мъж е пострадал при пожар в село Брястовец, съобщават от полицията.  По първоначална информация пожарът е възникнал от барбекю с навес на двора като се е чул гръм. До барбекюто са съхранявали газова бутилка. Обгоряла е постройката в имота. Пострадалият бургазлия е с обгаряне по цялото тяло, откаран от екип на Спешна помощ в УМБАЛ -Бургас...

публикувано на 25.08.24 в 17:24

Над 100 служители на МВР почетоха паметта на загиналите бургаски полицаи

Полицейски служители, общественици и близки на загиналите полицаи Атанас Градев и Йордан Илиев се включиха в благотворително пешеходно шествие, с което беше почетена паметта им. Днес се навършват 2 години от трагичния инцидент, при който автобус с мигранти блъсна на кръгово кръстовище в Бургас полицейски автомобил. На паметната плоча на мястото на..

публикувано на 25.08.24 в 11:37

Все още не е потушен пожарът между ямболските села Крайново и Голям Дервент

Все още не е потушен пожарът между ямболските села Крайново и Голям Дервент. В борбата с огъня са включени 12 противопожарни екипа от Ямбол и съседните области, на място са горски служители и доброволци. Въпреки, че пожарът е под контрол, остава рискът от ново  разпалване, каза областният управител Николай Костадинов. "Все още не можем да заявим..

обновено на 23.08.24 в 14:15

ОДМВР Бургас: Късо съединение е предизвикало пожара в к-с "Възраждане"

Късо съединение е причината за възникналия снощи пожар в к-с “Възраждане“, при който бяха опожарени два гаража, информират от бургаската полиция.  Огънят тръгна около 20 часа от един от разположените един до друг гаражи и засегна общо пет от тях. Два, съхраняващи стари дрехи и мебели, са напълно изгорени, а три са частично засегнати. Гаражи..

публикувано на 23.08.24 в 12:01