Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският хлебозавод ще се спасява с кредит

Общинският хлебозавод  иска разрешението на местния парламент за банков кредит в размер на 1 100 000 лева. Парите са необходими за погасяването на стари дългове.

625 000 лв. са дълговете на предприятието към Националната агенция по приходите. отделно "Хляб и хлебни изделия"има неплатени задължения от местни данъци към община Бургас в размер на 135 000 лв.Заради тях не може да участва в процедури по закона за обществените поръчки, нито да кандидатства по европейски програми.Затова се налага поемането на банков заем обясни избраният в края на миналата година управител Калчо Стефанов:

"Кредитът в момента ще ни даде в две посоки да разгърнем дейността си.Първо този лихвен процент, който е към НАП и към "Местни данъци и такси" ще бъде много по-малък. Годините, в който ще се връща кредита ще ни даде възможност сумите, които ще плащаме ежемесечно да са много по-малки, отколкото в момента, т.е. ще ни остане ресурс, който можем да инвестираме и можем да използваме за основната ни дейност."

Над сто са служителите на общинския хлебозавод, към момента няма забавяне на заплатите, увери Стефанов. Развиване на кухнята - майка, оптимизиране на работния процес и ревизия на дистрибуцията са стъпките за излизане от кризата, които новото ръководство е набелязало.

чуйте в звуковия файл интервю на Десислава Златева





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

КНСБ: 2615 лева са нужни за издръжката на семейство с дете

1453 лева е необходимият месечен доход за издръжка на един работещ, който живее сам, а за тричленно семейство от двама възрастни с едно дете сумата е 2615 лева. Това сочат най-новите данни на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ за второто тримесечие на годината.  За първи път от 2013-а година насам доходът за издръжка намалява в..

публикувано на 17.07.24 в 11:14

Изграждат уличната мрежа в кв.„Мисаря“, проектът се финансира от държавния бюджет

Изграждане на улиците в кв. „Мисаря“ предстои в Созопол. Общината е подписала споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за реализацията на проекта, това съобщи кметът Тихомир Янакиев при участието си в откритото студио на БНР - Бургас по повод празника на града - Св. Марина. Финансирането е осигурено от Държавния бюджет..

публикувано на 17.07.24 в 10:49

Православната църква почита света Марина

На 17 юли православната църква почита света Марина. На днешния ден празнуват Марина, Марин, Маринела и техните производни. Света Марина живяла през 3 век в древния град Антиохия, разположен в днешна Турция. Марина искала да приеме християнството чрез акта на Светото кръщение, но нямало свещеник, който да извърши тайнството. Тя е измъчвана и осъдена на..

публикувано на 17.07.24 в 06:10

Пожар до боляровското село Горска поляна

Продължава гасенето на пожара до пограничното село Горска поляна. Няма опасност пожарът да достигне до компресорната газоизмервателна станция "Странджа", не се налага и евакуация на жителите на пограничното село. По последни данни огънят се разраства в посока село Вълча извор. Огънят е обхванал около 3 000 дка, но засега няма опасност да прехвърли..

обновено на 16.07.24 в 17:21

Министър Атанас Запрянов в Безмер: Съвместните тренировки са от изключителна важност за ВВС

"НАТО не се занимава само с общи политики и стратегии, а всичко, което е планирано, включително и за България, е подсигурено с необходимите военни способности, за да защитава територията ни". Това заяви военният министър Атанас Запрянов при откриването на учението "Тракийска пепелянка" в авиобаза Безмер. В него участват военнослужещи от..

публикувано на 16.07.24 в 17:16

На Света Марина празнува Созопол

Созопол празнува своя патронен празник на Света Марина. Вицепрезидентът Илияна Йотова се очаква да се включи в тържествата. Програмата започва с празнична литургия в 8 часа в храм "Света Великомъченица Марина". Половин час по-късно от рибарското пристанище е стартът на плувния маратон, обиколка на Созопол. Началото на традиционното събитие ще даде..

публикувано на 17.07.24 в 06:00

Митрополит Арсений дава благословията си за църковни служения в храма на острова

След посещение на остров Света Анастасия и в частност на храм „Успение Богородично“, Негово Високопреосвещенство сливенски митрополит Арсений предложи да се положат две икони на царския ред от иконостаса, резбован и позлатен през 1802 г. По този начин той дава благословията си за църковни служения в храма, свети кръщения и венчавки. След..

публикувано на 16.07.24 в 13:58