Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През 2017 г. Радио Бургас ще е близо до вас

През миналата година, радиото стигна чак до Сливен

Мотото на Радио Бургас, обществената медия на българския Югоизток, ще бъде повече от изпълнено през тази година.

Под надслова „Радио Бургас – близо до вас“ ще протекат редица прояви, които сме предвидили за слушателите, посветени на 5-ия рожден ден на медията.

Общественото радио си има своето място, прави се една нужна за обществото програма, която само и единствено тук може да се чуе, категоричен е директорът на Радио Бургас Кирил Костадинов. А относно идеите за петия рожден ден, той добави:

„При всички положения тази година ще бъде под мотото „5 години Радио Бургас“. Тоест – нашите слушатели ще могат да се информират за това как са преминали тези наши 5 г. Но същевременно, не сме обърнати само към миналото, а и към бъдещето. Искаме да представим и достигнем до слушателите от много различни населени места. Планираме да присъстваме на живо, на място, особено в летните месеци, с много открити студия, с много изнесени предавания“.

А първият директор на Радио Бургас и настоящ програмен директор на БНР Мартин Минков добави:

„И последните проучвания показват, че Радио Бургас се движи стабилно напред и нагоре. Това е и единствената обществена медия в българския Югоизток“

Интервюта с двамата директори можете да чуете в прикачените файлове.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Първото издание на Черноморски международен литературен фестивал започва в Бургас

Бургас е домакин на Черноморски международен литературен фестивал от днес до 9 юни. Община Бургас е организатор, а домакин на професионалната програма е Център за съвременно изкуство с библиотека „Пейо Яворов”. Официално откриване е от 19 часа в двора на библиотеката с четене на стихове на Петя Дубарова и Христо Фотев. Над 50 писатели,..

обновено на 06.06.24 в 16:47

С премиерни заглавия и международно жури идва в Бургас BIFF'24

Международният филмов фестивал Бургас се е превърнал в истински ĸyлтypeн фeнoмeн за своите девет издания. И това лято от 19 до 25 юли морският град ще се превърне в сцена за световното артхаус кино.  Шест премиерни заглавия за България влизат в секцията на пълнометражни филми. Това са: - “Сладки сънища” (Sweet Dreams), реж. Ена Сендижаревич, Нидерландия;..

публикувано на 06.06.24 в 12:18
Кадър от премиерата на Зле опазеното момиче на 7 април 2023 г.

Представят премиерно в Бургас балета „Корсар“

Екзотика, пирати и любов вплита в динамичен сюжет най-новият балетен спектакъл на бургаската опера „Корсар“. Пищни костюми и декор допълват атмосферата на представлението, чиято премиера е тази събота, на 8-ми юни. Заглавието за първи път се поставя на бургаска сцена, коментира хореографът и режисьор на постановката Галина Калчева ,..

обновено на 06.06.24 в 11:05

Бургас е домакин на първия Черноморски международен литературен фестивал

От 6 до 9 юни 2024 г. Бургас ще бъде домакин на първия Черноморски международен литературен фестивал. В града на поетите ще има четения и професионални срещи на повече от 50 писатели, преводачи, издатели, литературни агенти и национални институции от черноморските държави Турция, Грузия, Украйна, Румъния и България. В рамките на трите фестивални дни..

обновено на 06.06.24 в 09:18

Васил Люцканов представя „Третото око на Едип” в Дома на писателя

Най-новият сборник с разкази на журналиста Васил Люцканов носи провокативното  заглавие „Третото око на Едип”. Между кориците на изданието са събрани 16 интересни истории, вдъхновени от Бургас, хората и скритите мисли, които съпътстват всеки един от нас. Независимо дали са явни копнежите и драмите, колкото и прикрити да са, човешката емпатия ги свежда..

публикувано на 05.06.24 в 15:58

Започва МФФ "Атлиманска огърлица" в Китен

От 5 до 8 юни в Морския парк на град Китен, община Приморско, ще се проведе XIII-то издание на Международния фолклорен фестивал „Атлиманска огърлица 2024“. Той ще се проведе под мотото „Фолклорът - от древност до вечност“, обясни за БНР Бургас основателят и директор на фестивала Златка Ставрева.  „До този момент тези, които са заявили..

обновено на 05.06.24 в 09:43

В Поморие започва 20-ото издание на Международния фестивал за православна музика

20 години от създаването си чества единственият в страната Международен фестивал на православната музика „Света Богородица – Достойно естъ, който започва в Поморие днес. 21 хорови състава от 4 държави ще участват в него. По традиция с литийно шествие с иконата на Света Богородица – Достойно естъ ще започне програмата на фестивала.  Източно..

публикувано на 05.06.24 в 08:44